Günümüzün diş sorunlarını bir çırpıda yok eden implant tedavisi, kötü görünüşlerin üstesinden gelmektedir. Hem yemek tüketimi hem de estetik bozuklukları gidermek için dünyada ve ülkemizde yaygınlaşan tedavi türlerinden birisidir. Geçmişte benzer tedaviler uygulansa da yeteri kadar çözüm olamıyor ve başka sorunlara sebebiyet verebiliyordu. Gerçek dişlerinize en yakın görüntüyü ve en uzun ömürlü tedaviyi sunan implant, artık soru işaretlerini aklınızdan atmanıza yardımcı oluyor.

Kelime anlamıyla dokulara yabancı madde eklentisi anlamına gelmektedir. Diş tedavisinde ise vidaya benzer titanyum bir madde ve ucuna bağlanan protez diş uygulaması demektir. Hızla yaygınlaşmasının sebebi ise kolay, hızlı uygulama ve uzun ömürlü olmasıdır. İmplant yapılmadan önce dişin olduğu bölge ve kemik yapısı kontrol edilmektedir. Bu sayede yapay diş yerleştirmeye elverişli ortam kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Teknolojik imkânların getirdiği yenilikler sayesinde bir makine ile kemikte diğer diş boyutlarınıza uygun bir delik açılır. İmplant ise bu boşluğa yerleştirilir.

İmplant Ağrılı Bir Süreç Midir?

Tıpta estetik operasyonlar genellikle minimum ağrıyla tamamlanmaktadır. İmplant tedavisi de bunlardan birisidir. Ağrı ve acı genel olarak çok az ve rahatsız etmeyecek düzeydedir. Her halükarda korkunuz bulunuyorsa genel anestezi yaptırabilirsiniz. Fakat lokal anestezi altında da yapılabilmektedir. Yaşanan ufak ağrılar da ağrı kesiciler ile bastırılmaktadır. Operasyonu yaptırmak istediğiniz yer lisanslı bir hastane ve uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Aksi takdir de geri dönülemez sonuçlara yol açabilir.

Tedavi de kullanılan malzeme titanyum olduğu için vücutta alerjik reaksiyona ve ilerleyen zamanlarda acıya sebep olmaz. Çünkü diğer dişleriniz gibi diş kökü görevi görür ve vücut tarafından uyumlu olarak algılanır. Sadece dişinizle değil aynı zamanda köprü ve protez kullanımlarında da huzursuzluk vermez. Tedavinin olası dezavantajlarından birisi ileri de vidanın görünme ihtimalidir. Bu görüntü diş etlerinin çekilmesiyle meydana gelir. Bu düşük bir ihtimal olsa da hastanın kötü ağız ve diş bakımından meydana gelmektedir. Bu nedenle sigara ve alkolü hayatınızdan tamamen çıkarmalısınız.

İmplantın Avantajları

İmplant tedavisi arasında en önemli avantajlardan birkaçı yeme düzeninde normallik ve estetiktir. Kemiğe eklenerek normal diş görüntüsü sunan implant, yemekleri daha kolay çiğneyebilmenizi sağlar. Ayrıca eskiden yaşadığınız aşırı hassasiyeti de önler. Kısacası yemek zevkinizi genişletebilirsiniz Bunun yanında gülüş bozukluğu yaşayanlar için birebir tedavilerdendir. Türkiye’de İmplant diş yaptırmak ile beraber sadece diş değil diş çarpıklıkları ve kemik yapısı da düzeltilmektedir. Tabi ki bu, operasyondan önce gerektiği durumlarda belirli bir süreç içinde yapılmaktadır. Diğer tedavi türlerine göre başarı ihtimali yüksek olduğu gibi tekrar bozulma oranı çok azdır. Yani uzun ömürlü bir tedavidir. Sadece bozuk olan dişlere müdahale edildiği için diğer dişlere zarar gelme ve bozulma ihtimali sıfırdır. Bu ihtimalin sıfır olması demek diğer dişlerle daha uyumlu bir görüntü sunulması demektir.

Estetik kaygıların yanı sıra kişi de özgüven yükselmesini sağlar. Eskiden bozukluklar ve eksiklikler nedeniyle yapılamayan gülüşler artık gönül rahatlığıyla yapılabilir. İmplant fiyatları diğer uygulamalara göre pahalı görünebilir. Fakat uzun ömürlü olması, estetik görüntü sunması sayesinde uzun vadede daha kazançlı olmaktadır. İleri teknoloji gerektiren ekipmanlar ve titanyum vida, klasik protezlerden güven ve konfor bakımından ayrılmaktadır. Sadece tedavi süresi biraz uzundur. Bunun sebebi ise implantın diş ile bütünleşmesi için birkaç ay beklenmesidir. Tedaviden sonra bireyde kendine düşen görevleri yapmalıdır. Düzenli diş fırçalamalı, zararlı yiyeceklerden kaçınmalı ve düzenli bakım yaptırmalıdır.