Gerçek dişten daha iyi bir işleve sahip olan implant birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

Diş implantları kaybedilen dişlerin yerlerine cerrahi ile yapay diş kökleri yerleştirilmesi ve hekimin uygun göreceği süre sonrasında üst yapısının tamamlanarak tam bir diş haline getirilmesi işlemidir. Çene kemiğine, hastanın anatomisine uygun şekilde yerleştirilen doğru boyuttaki implnatlar doğal diş kökü işlemini başarıyla yerine getirir. Tedavi, çene gelişimi tamamlanmış her yaştan hastaya uygulanabilir. Çiğneme fonksiyonunun diğer protez çeşitlerine göre daha güçlü olması, doktorlar tarafından tavsiye edilmesine sebebiyet vermiştir. Günlük hayatta sağladığı konuşma ve çiğneme rahatlığı sebebiyle birçok hasta tarafından tercih edilmektedir.

Doğru hekim tarafında doğru şekilde gerçekleştirilen implnat tedavisi sayesinde birçok kişi estetik görünüme ulaşmakta ve aynı zamanda dişleri fonksiyonel biçimde kullanabilmektedir.

İmplant Kullanmanın Avantajları

Bazı protezlerin birkaç yıldan sonra işlevselliğini kaybetmesi söz konusu olabilmektedir. Başarılı bir implant operasyonunda ise yeni dişin işlevselliğini hiçbir şekildekaybetmemesi beklenir. Vida görünümlü diş kökünün çene kemiğine yerleştirilmesi, estetik açıdan herhangi bir problem oluşturmamaktadır. Tedavi sırasında herhangi bir acı veya rahatsızlık hissedilmez. Tedavi acısız bir şekilde bitmekte ve tedavi olan kişiler aynı gün içerisinde sosyal hayatına dönüş yapabilmektedir. Aynı gün içerisinde sosyal hayata dönüş yapılabilmesi hastalar açısından başka bir büyük avantajdır.

İmplant Güvenli Mi?

Çene kemiğine doğru şekilde yerleştirilen doğru ebattaki titanyum diş kökü herhangi bir şekilde güven problemi oluşturmamaktadır. İmplnat, çene kemiğine yerleştirildiğinden dolayı günlük yaşantıda herhangi bir rahatsızlık vermez. İmplant tedavisi rahat ve güvenlidir ve herhangi bir sorun oluşturmadan tedaviyi tamamlayabilen bir yöntem olarak bilinmektedir. Eksik dişlerin implnat tedavisi ile tamamlanması kalıcı bir çözüm olarak görülür. Dişrenginin seçilebilir, ayarlanabilir olması ve rengin ve şeklin diğer dişlerle uyumlu hale getirebilmesi, ağız içerisindeki estetik yapıyı bozmaması da önemli özellikleri arasında yer almaktadır.