İmar affı hususunda internet üzerinden veya resmi alanlardan bilgi arayanlar öncelikli olarak imar affı hususunda başvurunun nasıl yapılacağı bilgisini araştırıyorlar. İmar affı başvurusu için gerekli evraklar tam olarak hazırlandıktan sonra başvurular yapılabilecek. Uzun bir süreden bu yana imar affı bekleyerek bina tapularına kavuşmak isteyen vatandaşlara çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından Haziran ayı içerisinde müjde verildi. Artık tapusu olmayan binası gecekondu olarak geçen kişiler binalarının tam olarak sahibi olabilecek. Peki; başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

İmar Affı Başvurusu YapıKayıtBelgem İle Çok Kolay!

PTT şubeleri üzerinden alınması gereken e-devlet şifresi ile birlikte imar affı başvuru işlemlerine başlanmış oluyor. Daha sonra e-devlet şifresi ile birlikte www.turkiye.gov.tr adresi kullanılarak kurumlar bölümü üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesi üzerine erişmeleri gerekiyor. Bu sayfa üzerinden İmar Barışı Başvuruları bölümü kullanılarak bu alanda bulunan ve başvuru yapacak olan kişilere verilmiş olan bilgi kutucukları tam olarak doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor.

Son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2018 tarihine kadar bu işlemlerin mutlaka yapılması gerekiyor. İmar affı hususunda tüm bilgilere Yapikayitbelgem ile ulaşabilir. Yapikayitbelgem’de bulunan danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak sorunsuz bir şekilde yapı kayıt belgesi alabilirsiniz.

Yapı tipine göre belirlenen ödemeler ödeme tipi vatandaş tarafından belirlendikten sonra ödeme yapılmaya başlanacak. Kişinin imar affı için talep ettiği alan emlak vergi değeri üzerinden bakanlığın belirlemiş olduğu bedel toplanarak bu meblağın %3 kadarı üzerinden belirlenecek. En fazla gecekondu barındıran il olan İstanbul için ortalama olarak 12 – 13 bin civarında bina sahibinin imar affından yararlanması bekleniyor. Tüm yasal yönergelere uyan vatandaşlar imar affından tam anlamı ile faydalanabilecek.