Yaz aylarında oldukça revaçta olan Çeşme, birçok beldesi ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Canlılığını ve ritmini her zaman koruyan Çeşme’nin, son zamanlarda en dikkat çeken beldelerinden biri Ilıca. Özellikle plajı ve temiz ortamı sayesinde birçok turist soluğu Ilıca’da alıyor.

Yaz aylarında hareketli anlara sahne olan Çeşme Ilıca’da sakin alanlar da bulabilirsiniz. Ilıca’ya gezi için giden birçok ziyaretçi, rotasını oluşturmak için ön araştırma yapmayı tercih ediyor. Ilıca’da görebileceğiniz pek çok güzelliği sizler için derledik.

Aya Yorgi Koyu

Denizi ve sahili ile göz kamaştıran Aya Yorgi Koyu çeşitli işletme ve aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Bölgeye gün içinde gittiyseniz, Aya Yorgi Koyu’nun tertemiz denizinin tadını çıkarabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise bölgede düzenlenen canlı müzik ve DJ performanslarına katılabilirsiniz.

Dalyan

Değişmeyen tarihi dokusu ve limanı ile dalyan ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Sabahın erken saatlerinde Dalyan’a giderek manzaranın ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Dalyan, Çeşme merkeze 4 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgede yer alan balıkçı işletmeleri sayesinde lezzetli deniz ürünleri ile gezinize kısa bir mola verebilirsiniz.

Çeşme Çarşısı

Renkli ve dar sokakları sizi kendine çeken Çeşme’de harika bir çarşı turuna çıkabilirsiniz. Ilıca ile Çeşme merkez arası fazla uzak olmadığı için iki bölge arasına dolmuşlarla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme’nin renkli ve dar sokaklarına kurulan tezgahlarda el emeği ürünler görebilirsiniz. Sevdiklerinize küçük hediyeler almak istiyorsanız, Çeşme Çarşısı tam size göre. Bu çarşıda birçok şeyin en doğal ve güzel halini bulmanız mümkün. Bölgede arayıp da bulamadığınız birçok şeyi Çeşme Çarşısı’nda bulabilirsiniz.

Sakız Adası

Pasaportunuz varsa Ilıca’dan açılıp farklı bir deneyim yaşamak için rotanızı Sakız Adası’na çevirebilirsiniz. Günü birlik olarak gideceğiniz Sakız Adası turu feribot eşliğinde yapılıyor. Tercih ettiğiniz işletmeye göre, adaya gidiş ücretleri değişebilir. Sakız Adası turuna çıkmadan önce feribotların euro üzerinden ücret aldığını bilmenizde fayda var. 50 dakikalık bir yolculuğun sonunda eşsiz Sakız Adası’na varmış oluyorsunuz.

Ilıca Kaplıcaları

Ilıca’ya yolunuz düştüğünde şifalı bir dokunuş arıyorsanız, kaplıcalar tam size göre. Kaplıcalar, tam olarak Ilıca Plajı yakınlarında yer alıyor. Ilıca gezinize sağlıklı bir mola vermek için bölgede yer alan işletmelerde birkaç gün konaklayabilirsiniz. Bu süre zarfında Ilıca’nın şifalı termal suyu ile birçok rahatsızlığınıza alternatif çözüm bulabilirsiniz.

Ilıca Plajı

Ilıca plajı ve kaplıcaları konum olarak aynı koy üzerinde yer alıyor. Sakin ve huzurlu bir koy sunan Ilıca Plajı’na sabahın erken saatlerinde gidebilirsiniz. Fazla kalabalık olmayan bir saat tercih ederek, Ilıca Plajı’nda harika bir gün geçirebilirsiniz.

Ilıca Gezilecek Yerler listesi oluştururken Çeşme ile ilgili birçok detaya kolayca ulaşmak isteyebilirsiniz. Çeşme gündem, güncel Çeşme haberleri, Çeşme son dakika haberleri ve Çeşme’ye dair merak ettiğiniz her şeyi Çeşme Haber farkı ile takip edebilirsiniz.