Son zamanlarda ozon tabakasının delinmesiyle birlikte güneş ışınlarının zararları, cilde daha çok zarar vermeye başlamasında büyük etken oldu. Uzmanlar bu konuya hassasiyetle yaklaşıyor ve araştırmalara devam ediyor. Bu alanda, güneş kremi ürünleri arasında yer alan Heliocare ürünleri dikkat çekiyor. ürünlerinin sadece güneş koruyucuları olarak üretilmesi kullanıcının tercih etmesinde etkili oluyor.

Güneşin yararlı etkilerinin dışında zararlı etkileri de oluyor. Yapılan araştırmalar sonucu, günümüzde güneşe belli saatlerde çıkmak cildi olumsuz etkiliyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kurtulmanın tek çözümü olarak tavsiye ediliyor. Heliocare içeriğinde UVB+UVA koruyucularının olması cildi güneşin etkilerinden koruyor. Özellikle hassas cilde sahip olan kişiler, zaman zaman istenmeden güneşe maruz kalındığında anında ciltte olumsuz etkisini gösteriyor. Heliocare ürünü kullanıldığı anda cilde hemen temas etme özelliğiyle etkisini anında gösterebiliyor.  Heliocare güneş koruma etkili kremler, tüm cilt tipleri için uygun olması ürünlerin en çok talep edilen kremler arasında yer almasında etkili oluyor.

Güneşe çıkmadan önce kullanılan özellikle güneşle ışınlarının zararları için üretilmesi ve içeriğindeki doğal bileşenler olması tüketicide dikkat uyandırıyor. Yan etkisinin bulunmaması hatta aksine cildi beslemesi, hava almasını sağlaması da Heliocare ürünlerinin vazgeçilmezliğini ortaya koyuyor.

Yapılan araştırmalarda güneşin ciltle teması arasında geçen zaman, ister uzun ister kısa olsun cilde anında zarar verebiliyor. İşte Heliocare ürünlerinin üretilme amaçları ise sadece bu. Ürünlerin, güneşe çıkmadan önce cilde sürülmesi güneşle savaşmaya yetiyor.