Hayat, sürprizlerle dolu. Bir yandan da her an başınıza beklenmedik bir olay gelebilir. Hastalık, kaza, sakatlık gibi olaylar hesaplanamayan masrafları beraberinde getirebilir. Bu tür durumlar için hem kendinizi hem de sevdiklerinizi maddi güvence altına almak için hayat sigortası ürünleri ile tanışabilirsiniz. İşte, hayat sigortası ile ilgili merak edilenler…

Hayat sigortası nedir?

En çok tercih edilen sigorta ürünlerinden biri olan hayat sigortası; kaza, işsizlik, kritik hastalık gibi durumlarda sigortalıyı ve yakınlarını maddi güvence altına alan bir sigorta türüdür. Sigorta şirketi; kritik hastalık, işsizlik, tam ve kalıcı sakatlık gibi durumlarda sigortalıya, yaşam kaybı durumunda sigortalının yakınlarına sigorta bedeli öder.

Hayat sigortası, bir sözleşme çerçevesinde yapılır. Bu sözleşme ile sigortalının ödemesi gereken prim tutarı ve hangi hallerde sigorta bedeli ödeneceği belirlenir. Ayrıca sigortalı, bu sözleşme ile lehtarlarını da belirler.

Neden hayat sigortası yaptırmalıyım?

Hayat sigortası; kazadan kritik hastalığa, sakatlıktan yaşam kaybına kadar beklenmedik olaylara karşı sigortalıyı ve lehtarlarını maddi teminat altına alır. Böylece herhangi bir istenmedik durumda sigortalı veya belirlediği lehtarlar, yaşam standartlarını sürdürme konusunda zorluk yaşamaz.

“Hayat sigortası ne işe yarıyor?” sorusunun cevabı bununla da sınırlı değildir. Çünkü hayat sigortası, birikim yapmanıza da yardımcı olabilir. Hem geleceğinizi güvence altına almak hem de birikim yapmak istiyorsanız farklı sigorta türleri arasından ihtiyaçlarınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca hayat sigortası, sigortalıya vergi indirimi avantajı da sunar.

Hayat sigortası genel şartları nelerdir?

Hayat sigortası genel şartları, ürün türüne göre değişiklik gösterir. Hayatta karşılaşılabilecek çeşitli risklere karşı teminat sahibi olmak ya da birikim yapmak isteyen herkes hayat sigortasından yararlanabilir. Teminat türüne ve seçilen ürüne göre bazı ürünlerde sağlıklı olma koşulu ya da yaş sınırı aranabilir.

Hayat sigortası teminatları seçilen ürüne göre değişiklik gösterir. Hayat sigortası sözleşmeleri; yaşam kaybı, kritik hastalık, kaza ya da hastalık sonucu sakatlık gibi durumlarda tedavi giderleri, gelir kaybı benzeri maddi kayıplara karşı güvence sunabilir. Sigortalı, lehtarlarını kendi belirleyebilse de lehtarın sigortalının hayatının devamında maddi veya manevi menfaatinin bulunması şartı aranır.

Siz de kendinizi ve sevdiklerinizi riskli olaylarda karşılaşabileceğiniz maddi kayıplara karşı korumak, birikim yapmak için hayat sigortası yaptırabilirsiniz.