Ezel Akay’ın uzun süre sonra sinema dünyasına dönmesiyle ortaya çıkan 9 Kere Leyla adlı yerli yapım uzun zamandan beridir sinema severlerin merak ettiği ve bir türlü vizyona giremeyen bir film olarak kendini gösteriyor. Ancak alınan yeni bir kararla 4 Aralık 2020 tarihinde Netflix aracılığıyla sinema severlere sunulacak. Film izle  arasına son eklenen yapım olan bu film, fragmanıyla dahi ilgi çekmeyi başaran bir proje olarak söylenebiliyor. Kadrosu ve olay örgüsüyle herkesin beğenisini kazanacak türde varlık gösteren bu yerli komedi türündeki film projesi, herkesin beklentilerini karşılayacak türde olmasıyla da gündeme gelebiliyor.

Film henüz vizyona girmese de herkesin beğeneceği türde olacağına kesin gözle bakılıyor. Özellikle 2021 filmleri konusunda müdavim olan kitlenin ilk günden bu yapımla yakından ilgileneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Haluk Bilginer’in canlandırdığı Adem karakterinin karısı Leyla’yı (Demet Akbağ) öldürme planlarını yapması üzerine şekillenen bir hikayeyi 9 Kere Leyla adlı yapımda görebilmek mümkün olabiliyor. Aynı zamanda da bu yapımda ara ara müzikal sekansları görebilmek de söz konusudur. Son derecede ilginç bir filme benzerse de beklentileri karşılayacak bir yapım olarak göz dolduruyor. Oldukça eğlenceli zamanlar geçirmek isteyenler adına da 9 Kere Leyla başarılı bir tercih olarak sayılabiliyor. Bu sayede de bu yıl çıkan en iyi filmler arasında da sayılabiliyor.

Filmdeki karakterlerin iyi bir biçimde yaratılması ve canlandırılması da gözlerden kaçmayan bir detay olarak görülebiliyor. Müzikal sahnelerin sadece Haluk Bilginer odaklı olduğu da görülebiliyor. Yerli filmler  içerisinde zaman zaman görülen bu durumlar da kişilerin hoşça zaman geçirmesinde etkili bir faktör olarak sayılabiliyor. Her bir sinema severin dijital ortamdan rahatlıkla ulaşabileceği bu sinema filmi, seyir zevki yüksek ve harika konusuyla tüm kullanıcılarını memnun edecek cinsten olmasıyla adından söz ettiriyor. Ancak Ezel Akay’ın geçmişte ortaya koyduğu filmlerle kıyaslandığında da en zayıf halka olması söz konusu olabiliyor. Beğenilerek izlense de Ezel Akay sinemasının en hafif örneği biçiminde tabir edilebiliyor.