İnternetten alışverişin her geçen gün arttığı günümüzde güvenli alışveriş, e-ticaret sektöründe büyük önem taşıyor.

Son yıllarda birçok güvenilir ödeme yönteminin öne çıkması ile birlikte online alışverişteki güvensizlik problemi yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlasa da 'İnternette alışveriş yapmak güvenli değil' önyargısı yüzünden hala birçok kişi internetten alışverişe uzak duruyor.
Kullanıcıların internetten alışverişte en çekindikleri nokta, kredi kartı bilgilerini internet ortamında paylaşırken birtakım dolandırıcılık olaylarına maruz kalmak.

İnternet üzerinden yapılacak alışverişlerde sorunlarla karşılaşmamak için alınacak basit önlemler sayesinde online alışverişin sağladığı avantajlardan yararlanmak mümkün.
İnternetten yapılacak alışverişlere karşı güvensizlik ortamı, birçok e-ticaret sitesinin SSL (Secure Sockets Layer) veya SET (Secure Electronic Transactions) protokollerinden birisine sahip olması ile önemli ölçüde aşılmaya başlandı. SSL sertifikaları sitenin güvenilir olup olmadığının önemli bir göstergesi olarak biliniyor.

E-ticaret platformlarının birçoğunda güvenli tahsilat, şikayet yönetimi, zengin ödeme seçenekleri, güvenli teslimat gibi özellikler mevcut. Bu özellikleri taşımayanlara tüketiciler zaten güvenilir gözüyle bakmıyor.

E-ticaret sektöründe esnafın ve online mağazaların yurt dışına açılmasını sağlayan çoklu sosyal alışveriş platformu buypasa.com, tüm üyelerinin alışveriş deneyimini keyifli olduğu kadar, güvenli bir hale getirmek için çeşitli e-ticaret güvenlik sistemi tedbirleri uygulayan platformlar arasında yer alıyor.

buypasa.com’da güvenli tahsilât, güvenlik kontrolü, PCI DSS sertifikalı veritabanı, küresel Fraud, tahsilat ve ödeme sistemleri, Visa, Mastercard ve PayPal gibi ödeme yöntemlerinin tek bir yönetim paneli üzerinden kontrolü gibi önemli özelliklerin yanı sıra satıcı güvenlik kontrolü satış, sipariş ve şikayet yönetim paneli de yer alıyor.

Anahtar kelimeler: güvenli alışveriş, buypasa, güvenli alışveriş, internetten alışveriş