Zaman ve kişinin yapısal yatkınlığı göz kapaklarında sarmalara, torbalanmalara, yer yer görmesini engeleyebilecek deformasyonlara neden olabilirler.

Göz Kapağı Estetiği için cerrahi olarak tedavi biçimi sarkan deri fazlalığının alınması, oluşmuş torbalanmanın giderilmesi, oluşan çizgilenmenin azaltılması olacaktır.

Genel veya lokal anestezi altında bu cerrahiyi yaparız.

Önemli olan şey kişinin göz şekli ve bakış yapısının değişmemesidir. Doğal bir sonuç, bu cerrahinin olmazsa olmazıdır. Göz kapağının kapanmaması veya alt kapağın aşağı doğru çekmemesi en önemli iki noktadır.

Nuri Soysal bu çeşit komplikasyonlardan uzak kalmak adına CO2 Laser kullanarak alt kapak cerrahisi yapmaktadır. Bu şekilde alt kapak ve göz etrafındaki kırışıklıklardan da kurtulmuş olunur. Dışarda herhangi bir yara oluşmaması bu yontemin bir diğer avantajıdır.

Üs kapak cerrahisinde mutlak olarak fazlalıkları almak gerekeceğinden dikişli yöntemler kullanılır ve 3-5 gün sonra bu dikişler alınır. Eğer üst kapakta torbalanma yoksa ve deride fazlalık çok değil ise yine CO2 Laser kullanılır ve bu şekilde dikişsiz tedavi sağlanmış olur.

Hastanede bir gece kalınır veya birkaç saatlik ameliyat sonrası takiple hasta evine gönderilir.

Ameliyat sonrası ağrılı bir evre genellikle olmaz.

AMELİYAT DIŞI SEÇENEKLER

Oluşmuş deri fazlalığını veya sarkmaları , eğer ciddi boyuttaysa cerrahi dışındaki tedaviler yetersiz kalacaktır.

Eğer az problem mevcutsa Botox uygulamaları ve özel gözaltı dolguları ile iyi sonuçlar alabilmekteyiz. Tabii ki bu çeşit tedaviler uzun süreli sonuçlar vermeyecektir ve 6-8 ay ara ile tekrarlanması gerekir.