Halkımızın severek yediği çiğ köftenin hızlı yemek olarak avantajlarının yanı sıra, doğal olması, damak tadımıza uygun olması, sağlıklı koşullarda üretilip, tüketildiğinde gerçekten besleyici özelliği de bulunmaktadır. Çiğ köfte ana malzeme olarak bulgurdan üretilmektedir. Bulgurun içerisinde, demir, potasyum, sodyum, kalsiyum, C vitamini, A vitamini bulunmaktadır. Bulgurun içerisinde bulunan mineral ve vitaminler nedeni ile çiğ köfte gerçekten oldukça besleyici bir yemektir ve düzenli olarak tüketildiğinde, vücudun protein ve karbonhidrat ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaktadır.

Şartlara uygun hazırlanmış 100 gr çiğ köfte; 34 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Protein, 7 gr. Yağ, 3 gr. Lif, 520 mg. Sodyum, 793 mg. Potasyum, 107 mg. Kalsiyum, 410 mg. A vitamini, 74 mg. C vitamini ve 3 mg. Demir bulunmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çiğ köfte içerisinde bulunan karbonhidrat nedeni ile diyet listelerinde yer alacaksa kesinlikle lavaşla birlikte tüketilmemelidir. Diyet yaparken tüketilen çiğ köftenin yanında bolca marul, maydanoz gibi yeşillikler ve ayran tüketilmelidir.

Çiğ köfte
; üretim tekniği, içeriği, kullanılan malzemeleri, sunumu ile tamamen bize özgü, bizim damak tadımıza uygun bir yemektir. Bu nedenle çiğ köfte doğrudan ana yemek olarak tüketilebildiği gibi, yardımcı yemek, meze veya olarak ikramlık olarak da tüketilebilmektedir. Hızlı yemek sektörünün bu yeni oyuncusu, hamburger, pizza, işlem görmüş tavuk parçası gibi ürünler satan hızlı yemek restoranlarına ciddi anlamda rakip olmuştur. Çünkü hızlı yemek restoranlarında üretilen ve satılan yemeklerin içerisinde ciddi anlamda kimyasal koruyucular ve tatlandırıcılar bulunurken, çiğ köfte içerisinde ise tamamen ürünler ve lezzet katmak için yine doğal yöntemlerle üretilen baharatlar kullanılmaktadır.

Çiğ köftenin tamamen doğal malzemelerle ve geleneksel yöntemlerle üretilmesi neticesinde, hijyen kurallarına uyulması şartıyla gerçekten sağlıklı bir yemek olduğunu söylemek mümkündür. Böylesi sağlıklı, hijyenik, doğal ve bizim damak tadımıza uygun yemeği gönül rahatlığı ile ailecek tüketebiliriz. Ayrıca çiğ köfteye ulaşmak, hamburger, pizza gibi diğer hızlı yemek restoranlarına ulaşmaktan çok daha kolaydır.