Gebelik sırasında vücutta ciddi değişikler meydana gelir ve bu durum reaksiyonları ortaya çıkartabilir. Örneğin karıncalanma bunlar arasında başı çeker. Nedeni ise:

  • Vücutta meydana gelen şişkinlik ile sinirlere olan baskı artış gösterir.
  • Sinirlere olan baskı ile karıncalanma ve de uyuşma sorunu ortaya çıkar.

Gebelikte Karıncalanma Nasıl Hafifletilir?

Hamilelikte karıncalanma için ilaç almadan hafifletme yollarına gidilebilir. Özellikle de ellerde, kollarda ve de parmaklarda sıklıkla hissedilen karıncalanmalara dair hafif egzersizler bir hayli iyi gelecektir.

Elleri ve kolları güçlendirmeye yönelik egzersizlere geçilebilir. Hatta esnetmeye dair hareketlere yer vermeniz en doğrusu olacaktır. Kısa egzersizler ile uyuşmanın önüne geçilebilir. Hatta bunun gibi uyuşan bölgelere masaj yapabilir ve rahatlamaya başlayabilirsiniz.

Gebelikte Karıncalanma Nasıl Tedavi Edilir?

Sık sık ortaya çıkan karıncalanma hissine dair doktora başvurmak gerekir. Bunun üzerine ek tedavi yöntemlerine yer verilir ve rahatlamanız esas alınır. Şöyle ki:

  • Sinir uçlarına iyi geldiği için B vitamini takviyelerinin üzerinde durulur.
  • Magnesium içerikli olan prepatlar eşliğinde de rahatlamaya başlarsınız.

Hatta lokal olan kremler eşliğinde de uyuşma hissini minimum seviyelere çekebilirsiniz. Son olarak pomat tavsiye edilebilir ve karıncalanma bu yolla son bulabilir. Görüldüğü üzere el tedaviler dahilinde rahatlamanız kaçınılmaz olacaktır. Uzun vadede kullanılan B vitaminleri ve kremler eşliğinde uyuşma hissine son verebilirsiniz.

Ürtiker Karıncalanma Neden Olur?

Ürtiker karıncalanma terlemeden kaynaklı olarak ortaya çıkar ve vücut ısısına bağlı olarak artış gösterir. Bu durum:

  • Sıcak banyodan sonra ortaya çıkabilir ve uyuşma hissine neden olabilir.
  • Fiziksel aktiviteler üzerine de terleme ve ürtiker ortaya çıkabilir.
  • Duygusal stres yine nedenler arasında gösterilir.

Ciddi bir kaşıntıya neden olan ürtiker sorununa karşı doktora başvurulması gerekir. Özellikle de karıncalanma ve yanma hissinin hat safhada olması üzerine uzmanlara başvurmak en doğrusu olacaktır.

Ürtiker ile ortaya çıkan karıncalanma hissini ılık bir duş ile ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak daha çok ilaçlar ve kremler temin edilir. Bunun için en doğrusu doktora başvurmak olacaktır. Beraberinde düzenli ilaç ve krem kullanımı ile son bulabilir.

https://www.karincalanma.com/hamilelikte-karincalanma-nedenleri-tedavisi/