Gebelik boyunca belirli periyotlar içinde hesaplamalara ihtiyacınız olacaktır. Yaklaşık olarak 9 ay 10 boyunca uzun ve keyifli bir süreç olarak tanımlayabileceğimiz hamilelik sürecinin daha henüz başındayken, daha sağlıklı bir süreç yaşayabilmek için mutlaka hamilelik sürecinizi hesaplamanız gerekecektir. Gebelik hesaplama süresi hesaplamak için haftalık periyotlar ile 3’ er aylık dönemlere bölünmüş olan zaman dilimlerine ihtiyacınız olacaktır. Bu süre ise 40 hafta yaklaşık olarak 9 10 gün boyunca sizinle beraber hareket edilecek olan bir süreçtir. Bu süreç içinde haftalık periyotlarda hamile bayanın dikkat etmesi gereken noktalar da bulunmaktadır.

Gebelik hesaplama için gerekli olan ilk şey ise hamilelikten hemen önceki son adet günüdür. Bu gün başlangıç olarak kabul edilir ve aynı zamanda gebelik planlayan ve korunmayan bir kadın için mutlaka âdetin son tarihinin kaydedilmesi oldukça önemli bir nokta oluşturmaktadır. Daha sonrasında ise otomatik olan hesaplayıcılar aracılığı ile bebeğinizin doğum tarihine kadar bir süreç hesaplamaya sonuç oluşturacaktır.

Gebelik hesaplama için yapılan tüm adımlar, normal yolla veya ilaç ve aşılama tedavisi sonucunda hamile kalanların yaptırdığı testlerden oluşmaktadır. Bunların yanı sıra geriye kalan yollarla hamile kalan kişilerin hesaplaması oldukça farklı olacaktır. Tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalan kişilerin hesaplama aralıkları tedavi sürecinin başlangıç noktasına göre farklılık gösterecektir. Hamilelik hesaplama yöntemlerini kullanarak, otomatik bir şekilde çocuğunuzun doğum tarihini öğrenme şansına sahip olabilirsiniz.