Türkiye Genç Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci  Eren Talha Altun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, demokratik, ahlaki ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleğini fedakarca yapan haber emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

Türkiye Genç Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci  Eren Talha Altun, Sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaştığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında ;

Demokratik, ahlaki ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleğini fedakarca yerine getiren tüm değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Altun, demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olan medyanın, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati bir işleve sahip olduğunu anlattı.

Halkın doğru bilgiye ulaşması için basın ve medya mensuplarının kritik bir görevi olduğunu söyleyen Altun, mesajında şunlara yer verdi:

"Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılarken mesleki ilkelerin yanı sıra toplumsal sorumluluk idrakiyle, demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler 'hakikatin temsilcisi' olarak görev yapmaktadır.

Yerel, ulusal ve uluslararası mecralarda çalışan bütün gazetecilerin, mesleklerini yerine getirirken hakikat konusunda gösterdikleri hassasiyet, gazeteciliğin saygınlığını ve medyaya güveni artırdığı gibi, demokrasinin sağlıklı işleyişine ve güçlenmesine de katkı sunmaktadır.

Bu duyarlılık, mesleki yetkinlik ve başarı ile birleştiğinde aynı zamanda genç gazetecilere de değerli bir örnek teşkil etmektedir."

"Türkiye Genç Gazeteciler Platformu olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz"

TGGP Başkanı Gazeteci Altun, geçen sene kurulan genç gazeteciler platformunun başarıları ve yetkinlikleriyle ulusal  medyada da etki uyandıran çalışmalarının olduğunu ve genç gazeteci adaylarının da bulunduğu platformun varlığının Türkiye'ye övünç ve gurur verdiğini söyledi.

"Genç gazeteciler platformu olarak yalan haberle mücadele konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda  faaliyetlerimizin ön plana çıkmasını amaçlıyoruz"

Mesajında, "Yaşadığımız zaman ve bölgemizde cereyan eden hadiseler, hakikatin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdiği gibi, ülkesine ve toplumuna yabancı kalemlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini de kanıtlamıştır" sözlerine yer veren Altun, şunları söyledi:

İnsanların taciz edildiği, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu, her türlü haklarının ihlal edildiği ; "Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kavramlarının terör örgütlerinin propagandasını yapma, ülke aleyhine yapılan psikolojik harekatlar , terör destekli  bölücü ve yıkıcı propagandist yayın organları gibi emeller için kullanılmasına, herkesten önce 'hakikat temsilcisi' olan gazetecilerin müsaade etmemesi gerekmektedir.

Yeni medya mecraları ile dezenformasyon maksatlı haberlerin de hızla yayıldığı  günümüzde, ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, teknolojik imkanlardan istifade ederek, yalan haberler ile kararlı şekilde mücadele edebilen gazetecilerin varlığı çok daha önemli ve değerli hale gelmektedir" ifadelerini kullandı.