Fotoshop sisteminden bahsetmeden önce ne olduğu hakkında kısaca bilgi verelim. Elinizdeki grafikleri ve çekilmiş fotoğrafların yeniden şekillenmesi için ışık ayarı ve renk ayarı yapabildiğimiz en popüler programdır. Elinizde bulunan görüntülerin bütün özellikleri ile aynı anda yaptığınız değişikliği görebilme imkanına sahipsiniz. Günümüzde fotoshop sistemi artık reklam dünyasının hayal edilen bütün baskı işlerinde popüler olarak kullanılan bir resim editörü veya resim düzenleyici de diyebilirsiniz. Dünyadaki milyonlarca site, tanıtım sayfası, duyurular, bannerlerin tasarımında kullanılan en popüler sistemdir. Benzeri programlarda bulunmaktadır ama hiçbiri bu program kadar basite indirilmiş ve kolay bir programı yoktur. Bu sistemde fotoğraflarınızı ve grafik tasarımlarınızı hayallerinize göre tekrardan şekillendirmek çok basittir. Diğer programlarda bunları hazırlasa bile bu sistemdeki gibi şık ve hayallerinize en yakın biçimi çıkaramaz. Şimdi gelelim fotoshop indir programı nasıl kullanılıyor sorusunun cevabına.

Şimdi bu sistemin deneme sürümünü indirdiğinizde sol tarafta bir işlemler menüsü vardır. Bazı menü seçeneklerinde sağ üst köşelerine bir ok şekli bulunuyor. Bunun amacı birden çok iş yapıyor olduğunu gösterir. Özelliğin üzerine mausemizle gelerek üzerine tıkladığımızda gizli işleri ortaya çıkar. Unutulmaması gereken bütün işlemler bu sistemde mausemiz de sol tuşla yapılıyor. Her özellik seçiminde üsteki seçenekler değişiyor ve ne istiyorsak onu tıklayarak yapabiliyoruz. Soldaki menülerimizde ilk olarak İşaret aracı olarak bilinen ve resimlerimizde alan işaretleyebilme imkanı veren bir tuş bulunuyor. Bulamadım diyenler için klavye de M harfi aynı işi görüyor. Şimdi bu işaretleme aracıyla mausemizi basılı tutarak dörtgen veya elips seçimleri yapabiliyoruz. Taşıma aracı seçeneği ile mausenin sol tuşu basılı iken seçilen nesne taşınır. Bunların dışında kement aracı, sihirbaz çubuğu aracı, kırpma aracı ve dilim aracı gibi fonksiyonlarda bulunur.

Bu özellikler fotoshop programının ana özelliği olan fotoshop yap özelliği için geçerli olup, kullanıcılar bu programın tüm özelliklerini 1 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilirler. Herkese başarılar dileriz.