İnşaat ve birçok ağır iş alanlarında kullanılan vinçler, çeşitli görevleri saniyeler içinde yapan iş makineleridir. Bu iş makinelerinin kullanımında size bakımlı, iş güvenliği sağlanmış araçlar sunan, işlerinizi aksatmadan yapmanızı sağlayan TT Vinç vinç kiralama firması ile işbirliği yapabilirsiniz. İş makinelerine ihtiyaç duyan bütün sektörlere sigortalı ve 7/24 servis hizmeti vererek, işlerinizin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Bu işlem sizlere hız, daha az iş gücü, daha az mesai ve kar getirecektir.

Vinç nedir?

Vinç nedir?; İnsan gücü yük taşımada sınırlıdır. Bu nedenle yükleri bir yerden bir yere taşıma ya da kaldırma iş makinelerinden olan vincin görevidir. İnşaat ve depolama alanlarında kullanılan ağır ve büyük cisimleri taşıma ve yerleştirme işlevselliği olan araçlardan biridir. İş kollarına göre kullanım alanları ve işlevleri de değişine vinçler, dev vinçler ve küçük kapasiteli vinçler olarak kollara ayrılmaktadır.

Vinç Ne İşe Yarar?

Vinç ne işe yarar; Ağırlık ve yükseklik bakımından ağır işçilik gerektiren alanlarda fonksiyonel güç sağlar. Vinç araçları, insan gücünün yetmeyeceği yüksekliklere ulaşabilme ve ağırlıkları kaldırabilme yetisine sahiptir. Çağımızın en çok kullanılan teknolojik taşıma ve yükleme aracı olan vinçlerin kullanım alanları, ihtiyaç duyulan sektöre, zemine, kapasiteye göre değişim gösterebilir.

Vinç Çeşitleri

Vinç çeşitleri, pergel, sepetli, gezgin, tek ray ve kule olmak üzere işlevsel hareketleri değişim gösterebilen, kullanımı kolay araçlardır. Çalışma prensipleri ve fonksiyonları kullanılacağı alana göre değişim gösterir. Örneğin pergel vinç 360 derece dönebilen bir vinç modelidir. Ağırlık ve hareket kapasiteleri de vinçlerin kullanım alanlarına ve sektörlerine göre iyi analiz edilmeli ve seçilmelidir.

Vinçlerin Kullanım Alanları

Günümüz iş sektöründe vinçlerin kullanım alanları, başta inşaat olmak üzere fabrika, köprü yapımları, depolama ve istifleme gerektiren alanlar ya da reklamcılık sektörü gibi alanlar olmuştur. Yükleme ve boşaltma işlemlerinde, nakliye ve kurtarma çalışmalarında dahil kullanılan vinçler, limanlarda ithalat ve ihracatın da büyük bir parçası olmuştur.

Vinç Nasıl Çalışır?

Mobil vinç ve sabit vinçler de olmak üzere bütün vinç çeşitleri operatörler sayesinde çalışabilen araçlardır. Vinç nasıl çalışır? Tekerlekli ve büyük kapasitesi olan, geniş çaplı vinçler motor, bom ve halatlar aracılığıyla operatörün yönlendirmesi sonucunda çalışır. Hareket edebilen portable vinç modelleri, kısa mesafelere yük taşıma ve kaldırma için kullanılır. Her vincin belirli yükseklik ve ağırlık kapasitesi bulunur.

Vinçler Kimler Tarafından Kullanılır?

Taşımacılık sektöründe kullanılan vinçler kimler tarafından kullanılır?; profesyonel olarak vinç kullanımında yetkili kişiler tarafından kullanılmaktadır. Vinç operatörlüğü ehliyeti alan sürücülerin kullanabileceği vinç araçları, sıradan kişiler tarafından kullanılmaması, can ve mal güvenliği sağlanması gereken araçlardır.

Vinç Ağırlık Kapasiteleri Nelerdir?

Farklı türlerde üretilen kiralık vinç ağırlık kapasiteleri nelerdir ve ne amaçla kullanılır? Vinçler çalışma alanlarının büyük bir parçası olmuştur. Güç ve performans açısından teknik donanımı yüksek olan vinç modelleri 500 tona kadar ağır yükleri taşıyabilmektedir. Mobil vinç diyagramı 1,5 ton ile 100 ton arasında değişebilmektedir.

Vinçler Hangi Yüksekliklerde Kullanılabilir?

Vinçlerin boyut, ağırlık ve kaldırma sistemi, kamyon üstü vinçler, sabit vinçler ve mobil vinçler olarak sınıflara ayrılmaktadır. Bu maksatla tercih edilen vinçler hangi yüksekliklerde kullanılabilir? Bir vincin bütün işlevleri ve ağırlıkları kaldırması söz konusu olmadığı gibi, kg ve metre fonksiyonları da değişim gösterir. Örneğin 3 metrelik bir vinç 20000 kg kaldırabilme yetisine sahiptir. Dev vinçlerin yükseklik erişimi 72+36 metreye kadar çıkabilmekte, bu yükseklik değerleri değişim gösterebilmektedir. Geniş kapasiteli ve yüksek erişimli vinç modeller firmamızda bulunmaktadır.

Vinç Kiralama Fiyatları

Vinç kiralama sistemi, günlük, aylık ve yıllık olarak standartlaştırılabilir. Ancak; iş makinesi ihtiyacınızı dönemlik kiralamalarla da giderebilirsiniz. Vinç kiralama fiyatları kullanacağınız gün ve vinç modellerinin üzerinden hesaplanmaktadır. Uygun ve sektörün ileri gelen markalarından biri olan TTVinç firmamız, vinç kiralama fiyatlarında uygun bir fiyat tablosuna sahiptir.

Vinç Kiralama Firmaları

İş makinesi ve vinç kiralama firmaları, Türkiye çapında birçok şehir ve ilçede yer almaktadır. Kurumsal ve güvenilir vinç kiralama firmaları arasında bulunan şirketimiz, iş makinesi kullanımı ve teknik servis alanlarında bizimle iletişime geçen firmalara destek olarak, vinç seçimi ve çeşitleri hakkında bilgi vermektedir. Sektörün ileri gelen fonksiyonel vinçlerine sahip olduğumuz firmamız, sizlere doğru tercih ve kaliteli hizmet sunacaktır.

Vinç Kiralama Seçenekleri

Kullanacağınız alan ve sektör açısından vinç kiralama seçenekleri, 1 gün ile 30 gün arasında ya da 6 ay ile 1 yıl arasında istediğiniz zaman dilimine ve tarihe göre seçilebilir. Vinç modelleri günlük, aylık ve yıllık olarak dönemsel aralıklarla temin edebileceğiniz modellerdir. 10 ila 500 ton ağırlığına kadar geniş kullanım seçenekleri bulunan vinç modellerimizi, üst düzey hizmetimizden yararlanarak kiralayabilirsiniz.

TT Vinç İle Vinç Kiralama

İstanbul merkezli olan TT Vinç firmamız, 24 saat hizmet veren, ekonomik vinç kiralama konusunda işbirliği yaptığı firmaları hayal kırıklığına uğratmayacak güvenilir bir firmadır. TT Vinç ile vinç kiralama, müşteri memnuniyetini sağlarken hızlı çözümler sunar. Sorunsuz bir şekilde işlerinizin devamlılığını sağlayacaktır. Ağırlık ve yükseklik alanlarında insan gücünün yetersiz kaldığı işlerde kullanılan iş makinelerini, günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak istediğiniz tarihte kiralayabilirsiniz.

Vinç Kiralama Süreci

Uzun ve teferruatlı bir işlem olmayan vinç kiralama süreci, firmamızla iletişim kurduğunuz andan itibaren, kısa zamanda yapabileceğiniz bir işlemdir. Vinç modelinin seçimi, sigorta ve belge imzalama, ayrıca vincin adrese teslimiyle birlikte 1 ile 5 iş günü arasında gerçekleşebilecek bir süreçtir.

Vinç Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler Nelerdir?

Sektörün içinde yer alan firmalardan biri olarak, seçeceğiniz vinç modellerini kullanacağınız alan, ağırlık ve yükseklik diyagramına göre tercih etmelisiniz. Vinç seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir konusunda; Örneğin sektörünüz inşaat ise, ağırlık kapasitesi daha yüksek bir vinç aracı seçmeye özen göstermeli, sektörünüz nakliye ise kamyon üstü 10 tona kadar ağırlık taşıyabilen mobil vinç modellerini kullanmalısınız. Bu gibi detayları iletişim kurduğunuzda profesyonel TTVinç ekibinden öğrenebilirsiniz.