Son günlerde hemen herkesi hakkında konuştuğu ve çok kısa bir süre içerisinde, milyonlarca oyuncunun indirdiği ilginç bir yapım ile karşınızdayız. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, oyun dünyası her geçen gün yeni ve farklı oyunlarla, piyasayı aktif tutmaktadırlar. Oyun denilince genel olarak akla bilgisayar ve Playstation, Xbox 360 tarzı konsollar gelmektedir. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile tabletlerden akıllı telefonlara kadar yeni nesil oyun platformları doğmuştur. Amacı iletişimi sağlamak olan telefonlar, sürekli gelişen teknoloji sayesinde artık pek çok konuda bize yardımcı olmakta ve bilgisayarlara rakip olacak donanımsal özelliklere sahip olmaktadırlar. Bu da telefonlarda oyun oynamayı daha zevkli ir hale getirmiştir. Firmalar her geçen gün yeni ve daha gerçekçi oyunlar yapmaktadırlar. Ne var ki son günlerde birkaç megabytelik, grafiksel ve diğer etmenlerin minimal olduğu bir oyun dikkat çeker olmuştur. Hemen her haber sitesinde ve de sosyal ağlarda onun adı ile karşılaşmak söz konusudur. Tahmin edeceğiniz gibi oyunun adı Flappy Bird’dir.

İlginç bir şekilde oynayan hemen her oyuncunun nefret ettiği Flappy Bird oynayan kişi sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Yapımcısının en minimal seviyede tuttuğu oyun, piyasada bulunan pek çok pahalı ve popüler oyunu geride bırakmayı başarmıştır. Oyunda amaç son derece basit ve son derece zor olduğunu söyleyebiliriz. Söz gelimi oyunda yapmamız gereken şey, ölmemektir. Her ne kadar kulağa garip gelse de oyuna girdiğiniz andan itibaren ne demek istediğimizi anlayabilirsiniz. Süper Mario oyununu andıran grafiksel değerleri ve genel yapısında tek bir tuş ile zıplayarak uçan kuşumuzu öldürmemeye çalışıyoruz. Ancak karakterimiz öylesine hassas ki çok yüksekten uçunca, yere deyince ya da oyunda baş ağrısına neden olacak borulara deyince hemen ölmektedir. 2D açıdan oynanan ve pikselleri görünen oyun reflekslerinizi sınamada size yardımcı olacaktır. Oyunu sadece tek bir açıdan oynuyoruz. İlerledikçe yukarıdan ve aşağıdan uzanan boruların arasından geçmemiz gerekiyor. Ancak ekrana ne kadar dokunursak ona göre uçan karakter, eğer dikkatli davranmazsanız borunun herhangi bir yerine çarparak ölüyor ve yeniden başlamanız gerekiyor. Oyunda tek amaç var o borulara değmeden ilerleyebilmek. Ancak şuana kadar başarılı bir şekilde oyunda ilerleyip, sonuca ulaşan biri henüz çıkmadı. Oyunun bir sonu olup olmadığı da, halen merak edilen bir soru.

Oyunun bu kadar basit tutulması ve oldukça bağımlılık yapıcı olması, en çok indirilen ve oynanan yapım olmasını sağladı. Kimi kullanıcılar sinirinden telefonlarını bile kırdığını dile getirmişlerdir. Eğer halen denemişseniz çok şey kaçırdığınızı düşünüyoruz. Son zamanlarda dikkat çeken bir diğer oyun ise Uçan Balık oyunudur. Bu oyunda da amacımız karakterimizi öldürmemek. Suyun üstüne çıkıp kanatları ile uçan balığımızı, ağzı sulanan balinalardan korumamız gerekiyor. Bahsettiğimiz ilk oyundan birazcık daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Tek bir tuş ile oynanan oyunda, altınları toplayarak ve tabiri caiz ise havada zıplaya zıplaya ilerliyoruz. Altınları topladığımızda uçma gücü kazanıyoruz ve kısa sürede tekrar yere inmemiz söz konusu. Ancak ne kadar havada kalırsak o kadar iyi. Grafiksel açıdan ise biraz daha gerçeğe yakın, en azından pikselleri görünmüyor diyebiliriz. Uçan balık oyunu da oldukça bağımlılık yapacak oyunlar arasında bulunuyor. Oldukça pahalı maliyetlere ve gerçekçi görüntülere sahip oyunların karşısında bu tarz ilginç oyunlara rastlamak oldukça keyif verici ve ilginç bir deneyim olabiliyor. Bahsettiğimiz oyunların kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını da belirtmekte yarar var.