Fil temizliği oyununda amacınız seçtiğiniz fil türü ile oyuna giriş yapıp tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere size verilen eşyaları kullanmaktır. İlk olarak filin bedenini köpükle iyici köpürtmeniz gerekiyor. Sol üstteki çizgi tamamen dolduğu takdirde filin bedenini köpüklemiş olacaksınız. Daha sonra duş başlığı simgesine tıklayıp fili yıkayabilirsiniz. Fili yıkadıktan sonra saçlarını taramanız ve sevmeniz gerekecek. Sırasıyla bu işlemleri yaptıktan sonra fili giydirerek aksesuarlarla onu süslemeniz gerekiyor. Fili süsleyip bakımını tamamladıktan sonra onun fotoğrafını çekerek arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Böylece minik filin bakımını tamamlayarak fotoğrafını çekebilirsiniz.

Hayvan temizliği konusunda acemi olan insanlar için üretilen bu oyunda amaç size sunulan malzemeleri kullanarak hayvan temizliği konusunda kendinizi geliştirmenizdir. Fil temizliğinde ise temsili olarak oraya konulan fil’in temizliğini yapmaya çalışacaksınız. Çeşitli araçları kullanarak fil için gerekli olan temizlik sürecini başlatabilirsiniz.

Onun vücudundaki mikropları atması için size ihtiyacı olduğundan dolayı mutlu olmasını sağlamanız gerekiyor. İlk olarak size verilen talimatları takip etmeniz gerekiyor. Oyun içerisinde verilen talimatlar sayesinde hayvan temizliği konusunda az çok fikir sahibi olabileceksiniz. İlk olarak size temizlik malzemeleri tanıtılacak. Burada malzemelerin tanıtılma aşamasındaki amaç ise size verilen malzeme listesindeki araçların çoğunun ne işe yaradığını öğrenmenizdir. Araçların ne işe yaradığını öğrendiğiniz takdirde yapacağınız işlemlerin ne gibi bir sonuç verebileceğini de tahmin edebileceksiniz.

Fil temizliğini doğru bir şekilde yapmak için size verilen temizlik araçlarını sırasıyla kullanmanız gerekiyor. Bu süreçte fil’in suratındaki ifadeden nasıl ilerlediğinizi öğrenebilirsiniz. Böylece fil için gereken temizlik konusunda daha hassas olabileceksiniz ve ona göre temizlik işleminizi tamamlayacaksınız. Fil temizliğinizi yaparken bu kurallara dikkat ettiğiniz müddetçe hiçbir konuda sıkıntı yaşamazsınız. Normal hayatta kedimiz veya köpeğimiz varken onların temizliğinde ne kadar hassas davranıyorsak oyunda da o kadar hassas temizlik yapmak uygun bir metot olacaktır. Çünkü fil için uygun olan onunla ilgilenme yöntemi olacaktır. Oyunu temizlik oyunları sitesinden oynayabilirsiniz.

İlk olarak size aşağıda sıralanan araçları tanımanız gerekiyor. Araçları tanıdıktan sonra fil için gereken temizlik sürecini başlatabilirsiniz. Siz başladığınızda fil sabit olarak duracağı için hiçbir konuda sıkıntı yaşamayacaksınız. İlk olarak temizlik malzemelerinden köpüğü alacaksınız. Böylece fil için uygun koşulları sağlayıp vücudunun tamamını köpük ile kaplayacaksınız. Daha sonra köpüklediğiniz tüylerini iyice durulamanız gerekiyor. Tüyleri durulamak için size verilen eşyaları kullanabilirsiniz. Bu şekilde, başta detaylı olarak anlatıldığı gibi fil temizliğini yaptığınız takdirde hayvan için daha temiz bir yaşam koşulu sağlayabilirsiniz.

Aynı normal hayattaki şartlar gibi dikkatli davrandığınız takdirde oyunda hem görevinizi tamamlamış olacaksınız hem de fil için gerekli temizliği yapmış olarak puan kazanacaksınız. Tüm bu görevleri yerine getirdikten sonra puanınızı görebilirsiniz. Bu tarz oyunlarla birlikte temizlik oyunlarında bulunan mantığı da çözebilirsiniz ve diğer temizlik oyunu türlerinde daha tecrübeli davranarak kolayca işinizi sonlandırabilirsiniz.