İnsanlar ev sahibi olmak için çoğunlukla bankalardan kredi çekiyorlar. Kredi çektiği miktara göre vadeli şekilde kredi borçlarını ödüyorlar. Ama kredisiz ev almak isteyen insanlar faizsiz ev satışı yapan kurumsal firmalara müracaat ediyorlar. Bu sayede bankadan kredi almadan faizsiz ev sahibi olmuş oluyorlar.

Bu kurumsal firmaların kendi içerisinde ev almak isteyenlere koymuş olduğu ev alma şartları bulunuyor. Bu şartlara uyan kişiler bankalara bulaşmadan ve kredi almadan ev sahibi oluyorlar. Hem faiz vermek istemeyen hem de manevi yönden faize bulaşmak istemeyen kişiler Birikimevim gibi kurumsal firmaları tercih ediyorlar.

Faizsiz Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Faizsiz bir şekilde ev kredisi alıp ev sahibi olmak isteyenlerin yapması gereken bazı şeyler bulunuyor. Bu kurallara uyan kişiler faizsiz ev kredisi sahibi oluyorlar. Faizsiz ev kredisi alarak ev sahibi olmanız için şunları yapmanız gerekiyor.

  • 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor.
  • Belli bir gelir sahibi olmanız lazımdır.
  • Gelirinizin alacağınızın ev taksitlerini ödeme yetmiş olması gerekiyor.

Bu şartlara uyan kişiler birikim gibi kurumsal firmalara giderek faizsiz ev kredisi başvurusunda bulunabilirler. Bu şekilde herhangi bir bankaya gidip konut kredisi almak için faiz vermemiş olurlar. Bu sistemde çalışan çok sayıda güvenilir kurumsal firmalar bulunuyor. Bu firmalar arasında bulunan birikim gibi firmalar faizsiz ev kredisi vererek insanların ev sahibi olmasını sağlıyor.

Taksitle Ev Alma Seçenekleri

İnsanlar ev sahibi olmak için faizsiz ev alma yöntemleri ni tercih ediyorlar. Bu faizsiz ev alma yöntemlerinden bir tanesi olan taksitle ev alma seçeneği oluyor. Güvenilir kurumsal firmalar taksitli şekilde ev almak isteyen kişiler değişik yöntemler sunuyorlar. Bu değişik yöntemlerden istediğini seçen insanlar taksitle ev sahibi oluyorlar. Taksitle ev alma sistemleri peşinatlı, peşinatsız ve vade ortası sistem olarak 3 şekilde oluyor.

Taksitle Vadeli Ev Alma

Vadeli bir şekilde taksitle ev almak isteyen kişiler ister peşinat vererek isterlerse de peşinatsız vade zamanlarını belirleyerek ev sahibi olma fırsatını elde ediyorlar. Vadeli taksitle ev alma sistemi çok kişi tarafından tercih ediliyor.