Hastalıklar, günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen ve yıpratıcı süreçlerdir. Bazı hastalıklar kısa süreli tedaviler sonucu iyileşebilirken, uzun süreli tedavi gerektiren kimi hastalıklar vardır ki hekimin uyguladığı tedavilere ilave olarak bakım ihtiyacı da gerektirirler. Hastalık süresince tedaviye ilave olarak herhangi bir bakım ihtiyacı talebi olduğunda evde hasta bakıcı hizmeti hasta ve hasta yakınlarına büyük bir destek ve konfor sağlamaktadır.

Evde hasta bakıcı, öncelikli olarak hastalıklar nedeniyle evde tedavilerine devam edilen kişilerin hasta bakımlarının üstlenildiği bir hizmettir. Ama aslında Evde hasta bakıcılar verdikleri hizmetler ile daha geniş kitlelerin bakımları konusunda destek sağlayabilirler. Evde hizmet veren hasta bakıcılar, hasta bakım sertifikasına sahip, deneyimli ve sağlık konularına hakim kişilerden oluşmaktadır. Evde hasta bakıcı, adından da anlaşıldığı üzere evde detaylı hasta bakımından sorumludur. Fakat evde hasta bakıcı pozisyonunda görev alan kişiler sadece hasta kişilere bakım hizmeti vermezler. Bunun yanı sıra ailelerden gelecek talepler doğrultusunda ileri yaşta olan yaşlı kişilerin günlük işleyişlerini yürütebilmek ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de çalışırlar.

Evde Hasta Bakıcı Hizmeti Nedir?

Evde hasta bakıcı hizmeti verdikleri kişilerin günlük ihtiyaçlarını özetle, ilaç takiplerini, banyosunu, alt bakımını, giyinmesini, yatak içi pozisyonlamayı (yatalak hastalarda), yemek yedirmeyi, egzersizlerini yaptıran ayrıca kişinin biraz olsun sosyalleşmesine destek olmaya çalışan motive eden kişilerdir. Kişiye özel bu ve buna benzer bakımlar sayesinde hastaların tedavileri de olumlu yönde etkilenmektedir.

Evde hasta bakıcı hizmetinin kapsamı ve süresi kişinin ihtiyacına göre şekillendirilir. Ne kadar süre ile hizmetin verileceği yakınlarının talebine göre belirlenir. Evde hasta bakıcı hizmeti saatlik verilebildiği gibi istenilirse, günlük, haftalık, aylık ve uzun süreli hasta bakımı olarak organize edilebilir.

Evde Hasta Bakıcının Avantajları

Evde hasta bakıcının avantajları düşünüldüğünde en önemli avantajı hastanın konforunun korunarak kendi evinde ve güvenli alanında bakım hizmetinin verilebiliyor olmasıdır. Diğer önemli bir avantajı ise, hastaya birebir hizmet verildiğinden özel olarak bakımlarının karşılanabiliyor olmasıdır. Evde hasta bakıcının avantajları hastalar için olduğu kadar hasta yakınları için de çok önemlidir. Hasta yakınları hastaları için alacakları evde hasta bakıcı hizmeti sayesinde günlük işlerini planlayabilir, istediği programı yapabilir (iş gezisi, seyahat vb) yani biraz olsun nefes almalarına fırsat verir.