Her ailenin dönem dönem gündem konusu haline gelen elektrik enerji bedelleri hemen akabinde enerji tasarrufu konusunu da getiriyor. Tüm ailenin uyacağı kurallarla birlikte evde enerji tasarrufu yapabilmek son derece mümkün. Bunun için küçük ama etkili bu adımları uygulamanızda fayda var.

1- Klima ve Isıtıcıları Sabit Sıcaklığa Ayarlayın.

Bu adım küçük bir adım olarak görülse de klima ve kombi ayarlarında her zaman aç kapa yapmak yerine sabit bir sıcaklık ayarında açık bırakmanız ay sonunda faturanıza fayda sağlayacaktır.

2- Çalışmayan Elektronik Aletlerin Fişini Tamamen Çekin.

Gece yatarken çalışmayan elektronik aletlerin enerji kablolarını tamamen çekmeniz de elektrik faturanıza olumlu yansıyacaktır. Yaygın bir özellik olan uyku moduna almak aletlerinizin arkada çalışır halde kalmasına neden olur.

3- Yemekleriniz Pişmeden Fırın Kapağını Açmayın.

Fırınlar kendisini 200 derecede sabitleyecek şekilde çalışırlar. Ve bu sıcaklığa ulaştıklarında da kendilerini dondurup yeni bir enerji harcamadan bu sıcaklıkta sabit kalırlar. Sizin her kapağı açmanız bu gücü tekrar aktif edecek ve fırınınızı çalışmaya zorlayacaktır. Bu nedenle olabilecek minimum sayıda fırın kapağınızı açmalısınız.

4- Gece Lambaları İçin Tasarruflu Lambalar Seçin.

'Gece lambalarını kesinlikle açmalıyım' diyenlerdenseniz en azından enerji tasarrufu yapan ampüllerden seçim yapmanızı öneririz. Bu seçim sizi ay sonundaki elektrik faturanızı olumlu etkileyecektir.

5- Elektrik Süpürgenizi Sık Sık Temizleyin.

Elektrik süpürgesinde biriken kirler makinenizin iyi çalışmamasına neden olacağı için daha fazla elektrik harcamasına da neden olur. Bu sebeple süpürgenizi sık sık temizlerseniz temizlik sırasında daha az enerjiye ihtiyacınız olacak.

6- Kitap Okuma Saatleri Belirleyin.

Bu adım özellikle aileniz için de keyifli vakit geçirme fırsatı olabilir. Televizyon ya da bilgisayar enerjisinden tasarruf ettiğiniz gibi aynı zamanda faydalı bilgiler de öğrenecek ve kültürünüzü geliştireceksiniz.

Elektrik tasarrufu için bu ve bunun gibi birçok küçük adımla büyük faydalar sağlayabilirsiniz. Bu adımları tüm aile bireylerinin uygulayacağı ve dönemsel değil daima yapacağına dikkat edin. Böylece her ay faturanızda bir iyileştirme olacağını siz de göreceksiniz.

Bunun yanında işlemi yaparak mevcut enerjinin seviyesini not edebilir ve her ay bu seviye ile karşılaştırma yapabilirsiniz. Böylece uyguladığınız enerji tasarrufu adımlarının yararlılığını da ölçmüş olursunuz. Aynı zamanda için de karşılaştırma yaparak dağıtım ücretleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.