Ev almak için uzun yıllar beklemenize ve birikim yapmanıza artık gerek kalmıyor. Her geçen gün artan ev fiyatları siz birikim yapana kadar daha da yükseleceğinden hayalinizi ertelemek yerine hiç vakit kaybetmeden uygun vade seçenekleri ve düşük faiz oranları ile kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kredi notunuzun yüksek olması ve aylık vade seçeneğine göre uygun ödeme aralığında kira ödemek yerine aylık kendi evinizin taksitlerini başarılı bir şekilde ödeyebilirsiniz. Hayalinizdeki ev artık hayal olarak kalmak zorunda değil. Çalıştığınız bankanın en yakın şubesine başvuru yaparak size uygun kredi imkanları hakkında anında haberdar olabilirsiniz. Ülkemizde faaliyet gösteren birçok banka arasından en iyi koşulları sunan bir tanesine giderek yeni bir ev satın alabilirsiniz.

Konut Kredisi Başvuru Şartları

Konut kredisi başvurusu yapmak için sizler de vakit kaybetmeden harekete geçmelisiniz. Size özel uygun vade seçenekleri sayesinde 120 aya kadar çeşitli bankalardan ev almak için kredi çekebilirsiniz. Eviniz banka tarafından borcunuz bitene kadar ipotek edilir. Bu her bankanın verdiği kredi miktarına karşılık kendini garanti altına alma şeklidir. Borcunuzun eksiksiz bir şekilde tamamlanmasının ardından ipotek kaldırılacaktır. Aylık gelirinizin ve varsa mevcut kredi ödemelerinizin incelenmesinin ardından vade seçeneğine göre aylık ödeme planınızın tutarlı olması dahilinde banka tarafından kredinize onay verilir. Onay verilmeme gibi durumlarda banka personelleri sizlerden kefil isteyebilir. Krediler arasında konut kredisi ile ev almak her zaman daha avantajlıdır. İhtiyaç kredisinin faiz seçenekleri biraz daha yüksek olduğu için şartlarını yerine getirmeniz de zor olur.

Kredi Ödemelerinde Aksaklık

Kredi çektikten sonra ödemelerde aksaklık yaşanmaması için aylık harcama planınızı bu doğrultuda yapmanız gerekmektedir. Kredi ödemelerinin gecikmesi ve birikmesi dahilinde ceza yaptırımları banka ile aranızdaki sözleşme gereğince uygulanacaktır. Ayrıca geciken ödemeler için ekstra faiz yansıtılır. Maddi yönden sıkıntıya girer ve bir sebepten dolayı kredi ödemelerinizi aksatmak durumunda kalırsanız bankanız ile irtibata geçerek durumu bildirmeniz ve sizi yönlendirmelerini istemeniz en doğrusudur. Bazı krediler için bu gibi sorunlar için yapılandırma tarzında destekler yer almaktadır. Bu nedenle borcunuz birikmeden mutlaka bankanız ile iletişim kurmanız önerilir.