Siyaset dünyasının gündeminde bugünlerde internet var! Önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’un yasaklanacağı söylentileri ortalığı kasıp kavurdu. Ardından yasağın gelmesi uzun sürmedi. Ancak girişi yasaklanan sosyal paylaşım sitesi Facebook değil, Twitter oldu! Şimdilerde ise Youtube’un yasaklanacağına dair bazı sinyaller geliyor. Peki, herhangi bir site yasaklandığında giriş yapmak teknik olarak olanaksız bir hal mi alıyor? Elbette hayır! Şayet internet söz konusu ise “yasaklı siteler” kavramı pek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü sanal ağda mutlaka yasakları delmenin, alternatif giriş yöntemleri bulmanın bir yolu bulunuyor. Örneğin yasaklı sitelere girmek için yapmanız gerekenleri, yasaklı sitelere giriş metotlarını bir bir anlatan site ktunnel giriş üzerinden öğrenebiliyorsunuz.

Üstelik sadece yöntemler açıklanmıyor; alternatifler de tüm internet kullanıcılarının beğenisine sunuluyor. Yasaklı sitelere giriş yöntemleri arasından dilediğinizi seçip, deneyip, başarıya ulaşıyorsunuz. Yani “yasaklı site” kavramı bu web adresinde hiçbir anlam taşımıyor! Özellikle Twitter’ın yasaklanması pek çok kişinin bu adres aracılığı ile hesabına farklı yollardan giriş yapmayı öğrenmesini sağladı. Mavi kuş, ötmeye devam etti. Üstelik sitenin yasaklandığı gün adeta paylaşım rekorları kırıldı. Peki, binlerce kişi bunu nasıl başardı? Aslında yöntem basit ve mutlaka bir hacker kadar internet bilgisine sahip olmak ya da sanal ağa hakim olmak gerekmiyor. Çünkü dns değiştirme ayarları değiştirilerek saniyeler içerisinde Twitter hesabına giriş yapılabiliyor.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Dns adresini değiştirmek için bilgisayarınızın “başlat” menüsüne tıklayın. Ardından “denetim masası” sekmesine tıklayın. “Ağ bağlantıları” sekmesine sağ tıklayın ve “ağ ve internet bağlantıları”nı seçin. Sonrasında “ağ bağlantıları” sekmesine tıklayarak “yerel ağ bağlantısı” sekmesine sağ tıklayın, “özellikler” sekmesini seçin. Karşınıza çıkan pencerede önce “internet iletişim kuralları” bölümüne ve sonra “özellikler” sekmesine tıklayın. Karşınıza bir pencere daha çıkacak. Buradan da “genel” sekmesinde “dns sunucu adresini otomatik olarak al” bölümünün altındaki “aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” bölümünü seçin. Yeğlenen dsn sunucusu: 4.2.2.1 ve diğer dns sunucusu: 4.2.2.2 şeklinde düzenleyip “tamam”a tıklayın. Ardından “yerel ağ bağlantıları” bölümüne geri dönerek “onar” bölümüne tıklayın! İşte Twitter karşınızda! Herkesin çok zor sandığı yasaklı sitelere giriş aslında bu kadar kolay!

Her İnternet Kullanıcısı Bu Yöntemleri Öğrenmeli!

Şimdi aklınızda bir soru daha var; bu da telefonunuzdan Twitter’a girmenizin mümkün olup olmadığıdır. Evet, mümkün. Bunun için de telefonunuzun dns ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor. Eğer bununla uğraşmak istemiyorsanız Proxy hizmeti sunan interneti tercih etmek gibi bir alternatifiniz daha var. Şayet akıllı cep telefonu kullanıyorsanız, size bu konuda yardımcı olabilecek birkaç programın da olduğunu söyleyebiliriz. Bu programlar aracılığı ile sadece Twitter’a değil yasaklı olan tüm sitelere giriş de yapabilirsiniz. Bu yüzden demenizde fayda olacak ve zaman ayırmanıza da değecektir. Malumunuz; yakın zamanda yasaklı siteler listesi kabarmaya başlayabilir. Dünya ile iletişiminizin kesilmesini istemiyorsanız bu yöntemlere kendinizi alıştırmanız gerekecek!

Sanal Ağdaki Zincirlerinizi Kırın!

Aslında yasaklı olan sitelere giriş yapmak için sadece bu birkaç yönteme mahkum değilsiniz. Bilgisayarınıza herhangi bir programın kurulumunu yapmadan, ekstra programları devreye sokmadan ya da bilgisayarınızdaki bazı ayarları değiştirmeden de dilediğiniz her siteye girebilir, sanal sörfünüzdeki zincirleri kırabilirsiniz. Bu yöntem de aracı web siteler sayesinde mümkün olabiliyor. Aracı siteler yurt dışı üzerinden internet bağlantısına dahil olduğundan ülkedeki IP adreslerinin dışında kalıyor. Haliyle bu siteler diledikleri her site ile bağlantı kurabiliyor. Siz de bu aracı siteleri tercih ettiğinizde, dilediğiniz herhangi bir siteye yönlendirilebiliyorsunuz. Bu yöntem ilk etapta pek çok kişiye biraz karışık gelebilir. Oysa diğer yasaklı sitelere giriş metotlarından çok daha basittir.