Günümüzün olmazsa olmazı Online alışverişler tüm olumsuzluklara rağmen giderek büyümeye devam ediyor. Peki Güvenli ve uygun alışveriş nasıl yapılır bu sorunun cevabını birlikte vermeye çalışalım. Öncelikle bilinir siteleri tercih etmeye dikkat edin. Bilinmeyen yeni mağazada bir ürün bulduysanız o ürünü E-ticaret sitelerinde (GittiGidiyor, Hepsiburada, N11, Epttavm gibi) aynısını hem daha uyguna hem aynı satıcıda bulmanız mümkün. Çünkü çoğu yeni siteler e-ticaret sitelerinde mağaza satış yapıyor. Bu hem Kullanıcı için hem de mağazanın satışlarını yükseltmek için iyi bir seçenek. Hal böyle olunca E-ticaret sitelerindeki rekabet çoğaldıkça fiyatların daha aşağıya indiğini gözlemleyebilirsiniz.

Yeni mağazadan alışveriş yapmaya karar verirseniz sitenin https kullanmasına özen gösterin. Bu sitenin Güvenlik sertifikası kullandığı anlamına gelir. Https sertifika onayına tarayıcınızın adres kısmında görebilirsiniz.  Altta görselde örnek verdiğimiz gibi adres kısmına mutlaka göz atmanızda fayda var. Bunun yanında limitini kısıtladığınız Sanal Kart kullanmanız kopyalama gibi güvenlik açıklarından korunmanıza yardımcı olabilir. Sanal Kart ile ilgili bankanız ile görüşebilirsiniz.

İndirim Kuponu veren siteler ve Fiyat Karşılaştırma siteleri:

Online alışverişlerde fiziksel mağazalara göre hem daha uygun hem daha fazla detaylı incelemenize yardımcı olduğu kesin. Fiyat karşılaştırma sitelerinde (Akakçe, Cimri gibi) sitelerde en uygun fiyatlı ürünü karşılaştırabilirsiniz. Bu sitelerde en uygun ürünü bulduğunuz gibi Google üzerinden biraz araştırma yaparak yada Google Fiyat karşılaştırma sistemini de kullanabilirsiniz.

Alacağınız ürününü bir sitede çok uygun fiyata buldunuz ve almaya karar verdiniz. Bitti mi hayır. Şimdi karşınıza İndirim kuponu veren siteler çıkıyor.Alışveriş esnasında göreceğiniz indirim kodu gir gibi alanlara bu sitelerden alacağınız kuponlar ile doldurabilirsiniz. Çoğunlukla yapacağınız alışverişin bir kısmına indirim sağlar. Örnek vermek gerekirse en uygun 1000 TL’ye bulduğunuz ürünü indirim kodu ile %20 indirim uygulayarak 800 TL gibi hiçbir sitede olmayan fiyat dan alabilirsiniz. İndirim kuponu veren sitelerden de indirimkuponum.net kupon sitesini örnek verebiliriz. Türkiye’nin ilk kupon veren sitelerinden biridir. Özellikle özel günlerde (Yılbaşı Yaklaşan sevgililer günü gibi) çok yüksek oranlarda indirim kuponu bulabilirsiniz. Bunun gibi başka onlarca site bulmanız mümkün. Size tavsiyem bu sitelerin bültenlerine ve bildirimlerine üye olmak ve indirimlerden en önce haberdar olmak. Çünkü bazı kuponlar kısıtlı süre veya kısıtlı limitle yayınlanabiliyor.

31 OCAK 2017 Kredi Kartı Online Alışveriş Son Gün!

Son bir hatırlatma olarak 31 Ocak 2017 Kredi kartı ile online alışverişlere onay vermek için son gün. Bu günden sonra onay vermeyen kullanıcılar online alışverişlerde Kredi kartını kullanamayacak. Bunun için banka ile iletişim kurmanız yeterli!

Önce 17 Ağustos'tan 31 Aralık tarihini son olarak ta 31 Ocak tarihine ertelenen Online alışveriş onayı için bugün son gün. Kredi kartınız ile alışveriş yapamadığınız taktirde aklınıza gelecek olan bankanıza onay vermeniz gerektiğidir.