Maldivler'in denizide otelleride bir başka. Adalardaki en yeni ve en heyecan verici konaklama alternatifleriyle tanışın...

Soneva Jani

Maldivler'i "deniz üstünde villa" kavramıyla tanıştıran Soneva otel zinciri, çevreciliği ve konuklarını dünyanın tüm gürültüsünden uzak tutmaktaki kararlılığıyla tanınıyor. zincirinin üçüncü oteli Noonu atolündeki beş küçük adacığı mesken tutmuş. En büyük adanın etrafı, 1,8 km boyunca uzanan iskelede sıralanmış 24 deniz villasıyla çevrili. Villalar oldukça geniş içlerinde 10 kişilik bir aileye yetecek kadar alan mevcuttur. Bu yıl aynı sayıda yeni yapılan villa banyan ağaçları ve tropikal bitkilerle dolu orman içinde konuklarını bekliyor olacak. Başka bir adada ızgara deniz ürünlerinden pizzaya çeşitli tatlar servis eden şirin bir restoran var. Diğer üç adaysa el değmemiş doğanın keyfini çıkarmak isteyenler için kendi haline bırakılmış çevre dostu malzemelerden inşa edilen ferah villalar akla masalları getiren mimarileri yıldızlı gökyüzünü izlemek için açılabilen tavanları hint okyanusuna inen merdivenleri ve altınızdaki denizi ile seyredebileceğiniz zemine konmuş pencereleriyle büyüleyici şarap tadımıda yapabileceğiniz bar spa spor salonu yoga stüdyosu son teknolojiyle donanmış rasathane ve çocuk kulübü ile burası aileler için bir cennet. son bir detay otelin perdesi denizde konumlanan sinemasında konuklar deniz kaplumbağalarını rahatsız etmemek için Bluethootlu kulaklıklar kullanıyor. Kısacası Soneva Jani Maldivler in en iyisi olmaya aday.

FİNOLHU

PARTİCİLERE

DRIFT THELU VELIGA RETREAT

BAŞ BAŞA KALMAK İSTEYENLERE

Drift Thelu Maldivler, muz ağaçları ve begonvillerin sıralandığı bembeyaz kumlarla denizin buluştuğu bu adada. Ada-otelin bir tarafında etrafı açık saz çatılı bar, restoran ve su sporları merkezi; diğer tarafında ise villalarve minik ancak iddialı spası var. 20’si denizin üstünde, 10’u sahilde bulunan villalar ahşap panelleri,hindistancevizi yapraklarından çatıları ve hasır şezlonglarla iç açıcı ve gerçekten sessiz zira odalardatelevizyon yok ve asıl amaç, söylediklerine göre “fişsiz” bir huzur. Güne erken başlayıp hatha yogasonrasında şnorkelle dalış gezilerine katılabilir ya da otelin tropik balıklarla dolu kendi resifinikeşfedebilirsiniz. Akşam yemeklerinde kurulan açık büfe damağına düşkün gurmeleri pekheycanlandırmasa da rahat, kaygısız ve çıplak ayakla yemenin keyfini çıkaracakları kesin. Sahildebarbekü geceleri ve şef Chaminda Udabage’nin yönetiminde, Sri Lanka mutfağından ziyafetler decabası. Bu küçük, sakin ve komşularına göre hesaplı ada, tatilini şezlongla deniz arasında geçirmekisteyenler için ideal.  

LUX* SOUTH ARI ATOLL

GECE KUŞLARINA

Geçtiğimiz günlerde yenilenen bu ada otelinde, deniz üstünde ve sahilde olmak üzere toplam 193villa konukları bekliyor. Bembeyaz iç mekanların seramik yer karoları ve ahşap mobilyalarlahareketlendirildiği villaların bir kısmı yalnızca yetişkinlerle ayrılmış. Yenileme işlemi villaların yanı sıragenişletilen spa’yı da kapsıyor. Üç kilometrelik adanın iki ayrı ucundaki biri sakin, diğeri her an reggaepartisi vermeye hazır barlar arasında bisikletle gidip detaylar sayesinde tesise tatlı bir beach club havası hakim. Kaliteli kahve ve 32 çeşit ev yapımı dondurmanın yanı sıra otelin altı restoranı yeme-içme tutkunlarını mest edecek nitelikte. Beach Rouge restoran DJ performanslarını ağırlarken Allegriaİtalyan mutfağını sevenlere, Senses ise Hint yemeklerinden vazgeçemeyenlere hitap ediyor.Etkinlikler arasında palmiye ağaçları altında ya da sörf tahtaları üstünde gerçekleşen yoga dersleri ilebir deniz biyoloğu eşliğinde bilana köpekbalıklarıyla yüzme imkanı özellikle dikkat çekici.East Point’deAperol kokteyllerini gecesi ve sahilde Açıkhava sineması gibi sürprizlerle de karşılaşabilirsiniz.

OZEN BY ATMOSPHERE AT MAADHOO

SPORTİFLERE

Seçiminiz hangisi olursa olsun, konukları mini aracıyla istediği yere görüen kahyalar villanızda da emrinize amade. Beş restoran, otelin boyutunu aşan nitelik ve çeşitlilikte menülere sahip. Peking’de Hong Kong stili yengeci, Indo Ceylon’da altındaki M6M’de ise gurmelere layık altı tabaklık deniz ürünleri menüsünü deneyebilirsiniz. Spor aktiviteleri için de ekstra ücret ödemeyeceğiniz otelin bildiğiniz diğer “her şey dahil” lere pek benzemediğini göreceksiniz.

THE ST REGIS MALDIVES VOMMULI RESORT

CİDDEN GURMELERE

Vommuli retro-fütürist mimarisiyle akla Jetgiller çizgi filmini getiriyor, uçan daireler için inşa edilmişahşaptan bir istasyon gibi. Bu uzay çağı atmosferi, kimya formüllerinin şemalarını andıran avizeler veyerden aydınlatmalı banyolarla iç mimaride de yer yer etkili. Çevredeki mercan resifi muhteşemgörünüyor ancak otelde de sizi meşgul edecek tonlarla şey olduğunu hatırlatalım. Birbirinden ayartıcıaltı restoranda uzman şeflerinde ellerinden çıkma yemeklerle İtalya’dan Asya’ya lezzet dolu biryolculuğa hazırlanın. Otelin 77 villasının, hatta Maldivler’deki tüm villaların en büyüğü olan jhon jocobAstor Estate, adını New York’taki ilk merdivenler, bardaki etkileyici mural, şampanya açılış seremonisigibi bu prestijili otel zinciriyle ödeşleşmiş tüm dokunuşlar burada da karşınızda. Otelin denizkabuğunda servis edilen ve Island Mary olarak anılan özel bir kokteyli bile var. Şarap menüsü deoldukça çeşitli. Akşamüstü deniz üstündeki The Whale Bar’da yıllanmış bir şarap açtırıp Maldivler’eözgü gün batımını ölümsüzleştirmek size kalmış.

HURAWALHI ISLAND RESORT

SUALTI MERAKLILARINA

Hurawalhi, Maldivler’in en büyük sualtı restoranına sahip. Yuzu jölesi, shiso ve salamura daikon turplu ton carpaccio gibi seçeneklerin olduğu menü de en az manzara kadar etkileyici. Oteliçevreleyen yaklaşık 50 göz alıcı dalış alanından biri dev vatozların ada takımındaki favori gezi bölgesi;burada bulunan muhteşem yaratıkların masalsı süzülüşlerini izleyebiliyorsunuz. Hurawlhi’nin 90 villasıkompakt boyutlarda ve sade çizgilerle tasarlanmış; kategoriler havuzlu olup olmayışlarıylabelirlenmiş. İki ana restoran ve bar yüksek tavanları ve dört yanı açık mimarileriyle iç açıcı ve ferah.Yalın dekorasyon, taşlaştırılmış ahşap parçalarıyla süslü masalar, zemindeki deniz pencereleri gibiayrıntılarla dengelenmiş. Küçük ama etkileyici bir koleksiyona sahip şarap mahzeni, otelin yöneticiortağı da olan Genç dalış ekibinin tümü birçok dile hakim ve sualtı macerası için konuklara her konudasonuna dek yardımcı oluyorlar.

COCOON MALDIVES

TASARIM DELİLERİNE

Uçağa Maldivler’de bir adaya gelmek üzere binmiştiniz ama nasıl oldu da kendinizi Milano’da bir butikotelde buldunuz? Bir an için şaşırıp kalmanız doğal… Gerçekten Maldivler’desiniz. Cocoon, pasteltonlarda döşenmiş 150 odasıyla İtalyan şıklığına adanmış bir şiir. Tasarımcı Daniele Lago konseptinamacının “hiçbir ağırlık olmadan boşlukta süzülme hissi yaratmak” olduğunu söylüyor.Resepsiyondaki tavandan sarkan salıncakların ve şeffaf ayakları sayesinde uçuyormuş gibi görünenmobilyaların bu etkiyi sağladığı bir gerçek. Tasarımının interaktif bir yönü de var; odalardakiçerçevelere daha önceki misafirlerin ellerinden çıkma eserler yerleştirilmiş olabiliyor (ümit edin kiodanızın sizden önceki sahibi yetenekli olsun) Hindistan cevizi ağaçlarına meraklı olanlar içinHindistan cevizi ağacı eğitimleri yerel Maldiv yaşantısını keşfetmek isteyenler için gelenekselkaidelere göre inşa edilmiş Maldiv köyüne turlar düzenleniyor. Sosyalleşmek için en iyi yol ise herakşam genel müdürün dileyen tüm konukları davet ettiği masada, hep birlikte yemeğe oturmak.

MILAIDHOO ISLAND MALDIVES

ŞALTERİ KAPATMAK İSTEYENLERE

Sadeliğe geri dönüş hazzını hatırlamak için doğru adres. Milaidhoo klasik Maldivler stiline taptaze, modern bir bakış getiriyor. Otelin 50 villasındaki canlı mavi tonlar ve özellikle Beach Pool sınıfı villardaki kıvrımlı mimari göz doyurucu. Ada herhangi bir araç olmadan da gezilebilecek boyutta, bu da mütevazi lükse sıcaklık bir etken. Otelin bulunduğu Baa atolü UNESCO koruması altında ve dünyada en çok manta vatozunun yaşadığı yer. Yakınlardaki Hanifaru Koyu dalış için ideal. Otelindeniz biyoloğu eşliğinde yapılan gezileri, okyanusa bakış açınızı değiştirebilecek nitelikte. Bunun üstüne birbirine bağlı üç dhoni teknesinde hizmet veren, Maldivler turu mutfağında uzmanlaşmış Ba’theli restoranda yemeğe oturmak kaçınılmaz. Çarkıfelek meyveli ve yeşil çaylı çorba gibi şaşırtıcı, uyku getirici malzemelerle hazırlanan dört tabaklık Deep Sleep Mood Menu ise dinlenmenin buraya özgü yollarından biri. Öncesinde spa, meditasyon ve şifalı otlarla banyo seansı da planlandığında, en huzursun bünyeleri bile mışıl mışıl uykuya dalacağı söyleniyor.

FOUR SEASONS MALDIVES PRIVATE ISLAND AT VOAVAH, BAA ATOLL

MAHREMİYET DÜŞKÜNLERİNE

Hasır şapkalarımızı Four Seasons’ı selamlamak için çıkarıyoruz. Beş hektara yayılmış, sadece yedi odalıbu “kişiye özel ada” alanındaki çıtayı her anlamda yükseltiyor. Voavah’ı nasıl yaşayacağınıza kararvermek birince derdiniz olacak. Baa atolünü kendi yatınızla keşfetmeyi, sayılamayacak çeşitlilikteyüzme ve dalış ekipmanıyla sualtında vakit geçirmeyi ya da Ocean of Conscionusness spa’da bilincinizibir süreliğine kapatmayı seçebilirsiniz. Deniz kenarında, herkesten uzak bir köşede kitap okumak için daha uygun bir yer olamaz. Burdası sadece harika görünmekle kalmıyor, insana kendini harika da hissettiriyor; Sert ve yumuşak dokuların, geleneksel ve çağdaş detayların birlikteliği incelikle oluşturulmuş. Denizin yosunundan örülmüş mobilyaların kristal ışıltısıdaki yer döşemeleriyle bu kadar uyumlu olacağı şüğhesiz kimsenin aklına gelmezdi. Dekorasyonun renk paleti ilk bakışta gereğinden fazla iddiasız görünse de Voavah’ta zaman geçirdikçe bunun doğaya hürmeten olduğunu anlıyorsunuz. İç mekanlar konukların dikkatini dışarıya, denizle gökyüzü engin maviliğine yönlendirlikcek şekilde tasarlanmış.