Günümüz teknolojisini göz önünde bulundurduğumuzda elektronik ortamda test çözerek sınavlara hazırlık yapmak size rakipleriniz karşısında büyük avantaj sağlayacaktır. Bu konuda size yardımcı olmak amacıyla hazırladığımız test çöz sitemiz ve android test çöz uygulamalarımız size rakipleriniz karşısında çok büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Sınav sonrasında beklediğiniz başarıyı sağlayamadıysanız ümitsizliğe ve üzüntüye kapılmayın. Çevrenizdeki olumsuz eleştirilere aldırış etmeyin. Sinir, sıkıntı ve stresten uzak durun. Bu 3S başarının önündeki en büyük engeldir. Sınav stresinize başka stresler eklemeyin. Bilgi düzeyleri ve hazırlıkları eşit olan iki adaydan, kendini kontrol edebilen, aşırı 3S heyecanına kapılmayan, gereksiz endişelere yer vermeyen aday yarışa daha önde başlamış olacaktır. Bir soruyu doğru cevaplamanız demek; bir çok rakibinizi geçmeniz demektir.

Sınavlarda başarılı olmak için sadece çalışmak yeterli olmamakta, bunun için test çözme becerisi kazanmak gerekmektedir. Çünkü sınava müracaat eden aday sayısı her geçen yıl artmakta kontenjanlarda fazla bir değişiklik olmamaktadır. Yani kazanmak her yıl bir önceki yıla göre daha da zorlaşmaktadır. Bu zorluğun üstesinden gelmek için adayın sınavda yaptığı netlerin yüksek olması gerekmektedir.

Test çözmede şans faktörü yoktur. Çünkü:

   - 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

   - Yüzlerce konudan soru sorulmaktadır.

   - Her soruda 4 çeldirici vardır.

   - Her soru için 1 dakika süre verilmiştir.

TEST TEKNİĞİNE DAYALI SINAVLARDA BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ NEDİR?

Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir. Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasını büyük oranda sağlayacaktır.

SINAVLARDA TEST TECRÜBESİ ÖNEMLİDİR.

Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi tecrübe kazandırır. Adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir.

Sorularının özellikle yoruma dayalı olması yani bilgiden çok öğrencinin bilgi birikimini kullanmayı ölçen nitelikte olması tecrübeli olmayı gerektirmektedir. Tecrübe ise çözülen soru miktarıyla ölçülür.

Elektronik ortamda çalışmak özellikle insanın çok daha rahat bir ortamda kendisini bulmasını da sağlamakta. Bu yüzden günümüzde birçok öğretmen de elektronik ortamda yapılan testlerin çok verimli olduğunu açık bir şekilde dile getirmektedir. Aynı zamanda da herhangi bir testi çözerken aklınıza bir şey takıldığında yine hemen internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bilgiler hakkında daha taze şekilde sonuçlar elde etme şansına sahip olursunuz. Ayrıca sitede sürekli olarak güncel bulunan sorular ve testler sayesinde sürekli olarak yenilenmesi ile birlikte sizlere sunulması sizlerin daha hoş bir ortam bulmanızı sağlamaktadır.

Online Test Hangi Sitede Çözebilirim?

İlkokul, ortaokul, lise, kpss, ygs, lys, ales vb sınavlara hazırlanan öğrencilerin test çözme ihtiyacını karşılamak için hazırladığımız test-coz sitemiz siz öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Özellikle de sürekli olarak soru çözmek isteyen öğrencilerin bu noktada tercih edeceği test-coz internet sitesi ile birlikte istediği hedefleri gerçekleştirebilecekleri de bilinmektedir. Sizler de bu internet sitesinde çok daha iyi biçimde yer alarak testler çözebilir ve neticesinde de başarılı bir eğitim süreci geçirebilirsiniz. Son derece kolay ve hızlı biçimde kullanacağınız internet sitesi üzerinde 1.sınıf hayat bilgisinden 4.sınıf matematiğe, 6.sınıf türkçe dersinden 10.sınıf fen bilimleri derslerine kadar birçok kademe ve ders için testler çözebilir, kendinizi bu konularda daha fazla geliştirerek sınavlara da daha kolay biçimde hazırlanabilirsiniz.

Sınavlarda başarılı olmanın püf noktalarından biri yine çok fazla soru çözmek, test çözmek ve neticesinde sınavlara yönelik olarak etkili biçimde çalışmaktır. Etkili çalıştığını düşünen ve sürekli olarak da konu tekrarı yaparak konular üzerindeki hakimiyetini, bilgisini artıran öğrenciler test çöz etkinlikleri ile öğrencilere destek olan test-coz internet sitesini de deneyimleyebilir. Son derece etkili ve müfredata uygun hazırladığı sorular ile öğrencileri yönlendiren, uzun vadede öğrencilere başarı duygusunu yaşatan test-coz internet sitesinde 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan serüven içerisindeki tüm MEB derslerin konularına; KPSS den ALES’e LYS den YGS’ye kadar özel alan sınavlarına ait müfredat ile uyumlu testlere ulaşabilirler.

Test-coz internet sitesi özellikle de matematik testlerinde öğrencileri daha iyi yönlendirmekte ve güncel eğitim sistemi üzerinden de yine öğrencilere birçok anlamda kazanımlar sunmaktadır. Öğrencilerin de güncellenen eğitim müfredatı ile birlikte yeni müfredata uygun soru tiplerini bulmaları, çözmeleri açısından test-coz internet sitesini tercih etmesinde yarar vardır. Test çözmenin avantajlarından biri olarak değerlendirilen konu tekrarı ve farklı soru kalıplarını görmek özellikle de sınavlarda öğrencilere büyük destekler sağlayacaktır. Bu anlamda sınavlarda çıkabilecek soru tiplerine uygun test sorularını sizlere yansıtan test-coz internet sitesinde istediğiniz sayıda test ve soruları ücretsiz olarak çözebilirsiniz.

Ortaöğretim 7. sınıf matematik testi çöz, 8. sınıf matematik testi çöz ve diğer sınıflar için de yine matematik ya da diğer derslerden test çöz fırsatlarını sizlere sunarak sınavlara daha iyi hazırlanmanızı sağlayan test-coz internet sitesinde daha başarılı bir sınav çalışma süreci sürdürebilirsiniz.

Matematik testi çöz, Türkçe testi çöz, Fen bilimleri testi çöz ve daha birçok derse ait konu testi çöz özelliklerini sizlere sunarak daha iyi bir sürece sizi dahil eden test-coz internet sitesinde kendinizi de sınavlar için deneyebilirsiniz. Gerek okul derslerinde daha başarılı olabilmek gerekse de liseye geçiş sınavlarında istenen puanları alabilmek adına test-coz internet sitesini tercih edebilirsiniz. Sizlere sunduğu imkanlar ile sınavlara daha iyi hazırlanmanızı sağlayan test-coz internet sitesini istediğiniz zamanda istediğiniz yerde takip edebilirsiniz.

Sonuç olarak sınavlar bilginizi ölçmek için önemli bir adımdır; ancak her şey değildir. Ayrıca, kişiliğinizin veya zekânızın belirleyicisi hiç değildir. Sadece sınavda sorulanlar kadarıyla ve o andaki birikiminizi ölçer.

Sevgili Gençler; girdiğiniz sınavlarda, gönlünüzdeki başarıyı kazanmanızı; derslerinizde ve işlerinizdeki başarılarınızla bu cennet vatanımızı ve yüce milletimizi, tarihin şanlı sayfalarındaki medeniyetin bayraktarlığına tekrar yükselmenizi temenni eder, saygılarımı sunarım...

www.test-coz.com