Pod e sigara cihazlarının yaygınlaşması ile beraber, mod elektronik sigara modellerine olan rağbetin düştüğünü düşünebilirsiniz. Ancak mod elektronik sigara cihazlarının kemik bir kullanıcı kitlesi var ve bu kullanıcılar; yoğun buhar ve aroma veren elektronik sigaralarından ayrılmak istemiyorlar. Yani mod elektronik sigara hakimiyetine pod e-sigara ile gölge düşmüş olsa da hala devam ediyor. Peki en iyi hangisi? Mod elektronik sigara tabiri neden sıklıkla kullanılıyor?

Mod Elektronik Sigara Nedir?

Günümüzde, ilk ortaya çıkışı eski tarihlere dayansa da pek çok elektronik sigara modelinden söz edilebilir. Vape - pen, box mod ve pod sistem e-sigara modelleri kullanışlı ve küçük olmaları ile oldukça popülerler. Ancak eğer bir cihazdan yoğun buhar elde etmek istiyorsanız, mod elektronik sigara bu iş için tam da ihtiyacınız olan e-sigara modelidir. Peki mod elektronik sigara nedir?

Mod elektronik sigara bu ismini, atomizer coil yapısına enerji sağlayan pilinden alır. Günümüzde aynı şekilde enerji sağlayan pod e-sigara modelleri de mod taşıdıkları için pek çok farklı kaynakta pod mod elektronik sigara olarak anılıyorlar. Mod elektronik sigara; içim modu değiştirilebilen bir mod gövdeye (pile) sahip olan ve genellikle kullananların yoğun buhar elde etmek için kullandıkları bir elektronik sigara ürünüdür. Genellikle büyük ve taşıması biraz zor olan bir gövdeye sahip olan bu cihazlar, yoğun buhar meydana getirmeleri ile bilinirler ve likit olarak premium likit kullandığınızda benzersiz bir deneyim sunarlar.

Özellikle genç e-sigara kullanıcılarının severek kullandıkları mod elektronik sigara modellerinin pek çok farklı ismi var. Elektronik nargileye ek olarak aynı zamanda sub ohm e-sigara olarak da bilinen mod elektronik sigara cihazları, 1.0 Ohm’ un altında çalışırlar. Düşük direnç (ohm), mod elektronik sigara modellerinin daha yoğun buhar oluşturmasını sağlar. Belki de bu yüzden mod elektronik sigara cihazları “sub ohm e-sigara” olarak da bilinen cihazlardır.

Mod elektronik sigara, “vape pen” ve diğer e-sigara sınıflarına benzer bir yapıya sahiptir. Vape pen olarak bilinen (SMOK Vape Pen 22, SMOK Vape Pen Plus gibi) cihazlardan tek farkları, mod gövdelerinin daha büyük olmaları. Bunda elbette mod elektronik sigara cihazlarının genellikle 18650 şarjlı pil ile çalışmasının büyük bir etkisi var.

Mod Elektronik Sigara Çeşitleri

Mod elektronik sigara modelleri de kendi aralarında çeşitli sınıflara ayrılıyorlar. Box mod veya mod box olarak bilinen mod elektronik sigara modelleri, bilinen mod elektronik sigara modelleriden biraz daha küçük modellerdir. Ancak buhar kapasiteleri ile daha performanslı mod elektronik sigara cihazları ile rekabet edebiliyorlar. Kit, SMOK Priv V8, Eleaf iStick Pico Serisi modelleri bu mod elektronik sigara sınıfına iyi birer örnektir.

Mekanik mod olarak da bilinen mekanik mod elektronik sigara modelleri, günümüzün üstün işlemci altyapısı yerine manuel watt ayarı ile çalışan mod e-sigara cihazlarıdır. Genellikle ayarın yanlış yapılmasından dolayı patlama haberlerine konu olan mekanik modlar, sadece elektronik sigaraları uzun süre kullananlara önerilen modellerdir.

Mod Elektronik Sigara Neden Tercih Ediliyor? Mod Elektronik Sigara Kullanıcı Profili

Günümüzde özellikle daha küçük, hafif ve hesaplı pod mod elektronik sigara cihazlarının varlığı akıllara şu soruyu getiriyor; eğer pod mod e-sigara cihazlarının taşıması, kullanımı daha kolaysa niçin mod elektronik sigara modelleri hala tercih ediliyor? Bu sorunun cevabı tam olarak e-sigara kullanıcı profilleri ile ilgili bir mesele.

Yoğun, dolgun ve aroma tadını içeren ancak nikotin seviyesini çok yükseltmek istemeyen e-sigara kullanıcıları genellikle mod elektronik sigara modellerinin en kalabalık kullanıcı kitlesini oluşturuyorlar. Bu kullanıcılar için, boğaz vurumu az olan ve yoğun buhar sağlayan e-sigara cihazları oldukça uygun.

E-sigara kullanıcılarının diğer tarafında ise tütün sigarasının sağladığı boğaz vurumunu talep eden kullanıcılar var. Bu kullanıcılar için e-sigaralarının yoğun buhar vermesi gerekmiyor ve kullandıkları cihazlar genellikle “MTL” veya “Sigara İçimi E-Sigara” gibi özel bir isimle anılıyorlar. MTL e-sigara cihazları, standart mod e-sigaralardan daha düşük yoğunluklu bir buhar sağlasalar da, daha yüksek nikotin ve güçlü boğaz vurumu sundukları için sigarayı yeni bırakmış olanlar tarafından sevilirler. Özetle MTL sigara içimi e-sigara kullanıcıları daha güçlü bir boğaz vurumu ve yüksek nikotin isterler. Buna karşın kullanıcı kitlesi daha genç olan e-sigaracılar mod elektronik sigara modellerini kullanırlar, düşük nikotin ve yoğun buharın tadını çıkarırlar.

Eğer kafanız karıştıysa MTL sigara içim e-sigara kullanıcılarının sigara dalına benzer bir içim talep ettiklerini, mod elektronik sigara kullananların ise daha çok nargile dumanına benzer bir deneyim istedikleri söylenebilir. Belki de bu yüzden mod elektronik sigara cihazları “elektronik nargile” olarak da tanınırlar.

Bir Mod Elektronik Sigara, MTL Sigara İçimine Dönüştürülebilir Mi?

MTL yani sigara içimi aslında e-sigara cihazlarından ziyade, atomizer tanklarla ilgili bir konu. Günümüzde bir mod elektronik sigara gövdesi alabilir ve bu gövde ile birlikte bir MTL atomizer kullanarak da sigara içimine benzer bir deneyim elde edebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.

MTL atomizer ile mod elektronik sigara gövdesini beraber kullanırken watt derecesini önemli ölçüde azaltmanız (sigara içiminde 10 - 20 watt yeterli olur), yüksek dirençli yani ohm derecesi yüksek bir coil kullanmanız (1.0 Ohm ve üstü direnç seviyeleri) ve farklı bir tür e-likit (nikotin oranı yüksek, nic salt içeren ve PG oranı yüksek güçlü boğaz vurumu sağlayan) kullanmanız gerektiğini de kesinlikle unutmayın. Yani bir mod elektronik sigara çeşitli yollarla sigara içim bir cihaza dönüştürülemese de sigara içimine benzer bir buhar meydana getirir.

Son olarak eğer güçlü bir mod ile MTL atomizer kullanmak isterseniz, mod elektronik sigara kiti yerine tek satılan mod elektronik sigara gövdelerini tercih edebilirsiniz. Mod Kitler genellikle mod gövdelere uygun nargile içimi atomizerler içerirler. Eğer sadece sigara içimi MTL talep eden biriyseniz, nargile içim atomizer sizin için gereksiz bir masraf olabilir.

Şu Anda Satın Alabileceğiniz En İyi Mod Elektronik Sigara Hangisi?

Ülkemizde elektronik sigara ürünleri değerlendirildiğinde önemli olan “en iyi” modelleri orijinal ve kabul edilebilir fiyatlarla satın almaktır. Modeli ve sınıfı ne olursa olsun her tür mod elektronik sigara, MTL elektronik sigara, atomizer tank, coil, şarjlı pil ve benzeri ürünleri orijinal olarak elektroniksigarashop.org adresinden sipariş edebilirsiniz. Güvenilir bir e-sigara sitesinden ürün sipariş etmek her şeyden önemlidir. Şimdi, ürettiği yoğun buhar ve sağladığı yoğun aroma lezzeti ile kullanıcılardan tam not alan mod elektronik sigara modellerine geçelim.

Vaporesso Revenger Serisi

Vaporesso, Swag Kit modeli ile gündeme gelen bir e-sigara üreticisi. Firmanın yoğun buhar sağlayan Revenger, Revenger Mini, Revenger X modelleri, günümüzün en iyi mod elektronik sigara modeli olarak görülüyor. Sağladığı buhar, üstün teknoloji özellikleri, coil ve atomizerine ek olarak uygun fiyatıyla da oldukça başarılı bir mod elektronik sigara modelleri içeren Revenger Serisi mod elektronik sigara modellerine sitemiz elektroniksigarashop.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Vaporesso Revenger Serisi Modelleri

Mod elektronik sigara denilince akla gelen ilk isimlerden bir tanesi olan Vaporesso Revenger Serisi, pek çok farklı modele sahip. aşağıdaki görselden cihazların bataryaları, maksimum watt değerleri ve diğer teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz.

Vaporesso Revenger 220 Watt

E-sigara pazarında mod elektronik sigara denilince akla gelen ilk isimlerden bir tanesi de SMOK Alien 220 Watt cihazıdır. Vaporesso’ nun SMOK Alien’a rakip olarak piyasaya sürdüğü Vaporesso Revenger Kit, oldukça güçlü bir mod elektronik sigara modeli. Sahip olduğu NRG tank teknolojisi, 0.05 - 5.0 Ohm gibi farklı dirençlerde kullanılabiliyor olması, Vaporesso Switcher’ ın sigara içimi ve nargile içimi gibi içim şekillerinde kullanılabilmesini sağlıyor.

SMOK ALIEN 220 Watt ve SMOK AL85

Sırasıyla 220 watt ve 85 watt güçte çalıştırılabilen bu iki mod elektronik sigara modelleri günümüzde mod sigara liderliğini her ne kadar Vaporesso’ ya bırakmış olsalar da, hala oldukça popüler olan cihazlar. Eğer bir MTL (sigara içim) e-sigara kullanıyorsanız ve yedek bir cihaz istiyorsanız da SMOK Alien veya AL85’ i tercih edebilirsiniz.

En İyi Mod Elektronik Sigara Modellerini Bulmak İçin…

Mod elektronik sigara modellerinin en önemli sorunlarından bir tanesi de yüksek fiyatlı cihazlar olmaları. Cihazların yüksek fiyatlı olmalarından faydalanan kötü niyetli e-sigara sitesi sahipleri çoğu zaman popüler mod e-sigaraların “klon” adı verilen sahtelerini de satıyorlar. Bu da yazımızda daha önce tekrar ettiğimiz “orijinal ve iyi bir mod elektronik sigara” konusunu daha önemli bir hale getiriyor.

Kendiniz için uygun olan güçlü ve uygun bir mod e-sigara modelini elektroniksigarashop.org adresinden bulabilirsiniz. Yine cihazınızda kullanabileceğiniz premium elektronik sigara likiti içeriklerinin orijinal olanlarına sitemiz üzerinden ulaşmanız mümkündür.