Aytemiz Alanyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu uzun zamandır Galatasaray ve Fenerbahçe’nin transfer hedefinde yer alıyordu. Oyuncuya olan ilginin resmi bir temasa dönüşmemesi sonrasında devreye giren Medipol Başakşehir kulübü oyuncunun transferi konusunda Akdeniz ekibiyle ilk teması gerçekleştirdi.

İki kulübün yetkilileri arasında yapılan görüşmede oyuncunun bu transfer döneminde değil yaz transfer döneminde olası hareketi konusunda söz kestikleri öğrenildi. Vagner Love’ın takımdan ayrılarak Beşiktaş’a gitmek istemesiyle olası bir Emre Akbaba transferinde güç kaybetmek istemeyen Alanyaspor yetkilileri bu transferin oluruna ancak sezon sonunda izin vereceklerini belirttiler.

Alanyaspor’un Süper Lig’e yükseldiği dönemde bu başarıda önemli rol alarak dikkatleri üzerine çeken 25 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon Vagner Love ile yakaladıkları müthiş birliktelikle takımının ligde kalmasına yardımcı olmuş ve İstanbul büyüklerinin ilgisiyle karşılaşmıştı. Sneijder’in takımdan gönderilmesinin ardından 10 numara bölgesinde Belhanda ile rekabet edecek kaliteli bir oyuncu isteyen Galatasaray bu transferi gerçekleştirmek istedi fakat resmi bir görüşmede bulunmadı. Fenerbahçe de Guiliano’nun takıma katılmasıyla bu oyuncudan vazgeçme durumuna gelmişti.

Son iki yıldaki performansını bu yıl da sürdüren oyuncuya Süper Lig lideri Medipol Başakşehir’in ilgisi şaşırtıcı değil. 10 numara bölgesinde hâlihazırda Mossoro ve İrfan Can Kahveci’ye sahip olan İstanbul ekibi, yaşı ilerlemiş Mossoro ile sezon sonunda yollarını ayırmak istiyor. İrfan Can’ın da o mevkide şampiyonluk yarışı verecek seviyeye çıkamaması nedeniyle kaliteli bir oyuncu ihtiyacı belirdi. Süper Lig’in beğenilen isimlerinden biri olan Emre’ye ilgi bu yüzden son günlerde yoğunlaştı.

Sezon sonunda başka bir takıma transferine engel olabilmek için şimdiden temaslarını başlatan Başakşehir kulübü, Alanyaspordan ilk etapta olumlu yanıt aldı. İki kulübün yetkilileri henüz bir rakam konuşmazken Milli oyuncunun transferi konusunda  prensipte anlaşıldı. En güncel transfer haberlerini ve maçlara açılan en yüksek oranları gibi üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.