Ege Bölgesi’nde doğallığı ve eşsiz suları birleştiren birçok bölgeye denk gelebilirsiniz. Muğla’da yer alan Akyaka ilçesi bu muhteşem ikilinin birleştiği nadir güzelliklerin başında geliyor. Akyaka’da görülecek bölgeler çok olsa da ziyaretçilerin akın ettiği ilk yer Azmak Nehri ve çevresi oluyor. Sodalı ve soğuk sularıyla dikkatleri üstüne çeken Azmak Nehri muhteşem berraklığıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Akyaka’ya yolunuz düştüğünde dilerseniz bölgedeki apart, otel  ve pansiyonlarda konaklayabiliyorsunuz. Şehre daha yakın olmak istiyorsanız Muğla otellerini tercih edebilirsiniz. Nehrin kenarında birçok restoran yer alıyor. Dilerseniz manzarayı seyrederken çeşitli  lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Bazı restoranlar su kenarlarında yer aldığı için akan suyun içerisinde daha ferah ve farklı bir yemek deneyimleyebilirsiniz. Suya ve su sporlarına meraklı olanlar için Akyaka’da Kano kiralayabileceği  işletmeler yer alıyor. Birçok ziyaretçi Azmak Nehri’nde tekne turu yapmak için bölgeye akın ediyor.

Sakin ve huzurlu bir tekne turu arıyorsanız rotanızı Akyaka’ya  çevirebilirsiniz. Bölgede isterseniz denize girebileceğiniz birçok plaj yer alıyor. Akyaka ve Çınar Plajı bunların başında geliyor. Bölgeye yaz mevsiminde gittiyseniz yoğunluk nedeniyle kumsalda kendinize yer bulamayabilirsiniz. Rüzgar sörfü tutkunları için ideal yerlerin başında Akyaka geliyor. Akçapınar Plajı’nda kendinizi rüzgarın kollarına bırakabilirsiniz. Bölgeye gittiğinizde konaklamayla ilgili geniş seçeneklere ihtiyaç duyabilirsiniz. Sizin için her şeyi tek bir yerde toplayan Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.