Edirne ilçeleri şirin ve samimi yapısıyla dikkat çekiyor. Marmara Bölgesi’nde yer alan Edirne, bulunduğu bölgeye kıyasla nüfus yoğunluğunun düşük olduğu illerden biri olarak biliniyor. Yunanistan’a ve Bulgaristan’a sınır olan Edirne, geniş ve büyük ovaları ile dikkat çeken illerden biri.

Birçok tarihi güzelliği beraberinde getiren bölgede ziyaretçileri uzun soluklu bir gezi bekliyor. Kısa bir geziye sığmayacak kadar güzel olan Edirne doğal güzellikler açısından da pek çok seçeneği bir arada sunuyor. Bölgeye ilk kez gelenler için Edirne biraz karmaşık gelse de gezdikçe kendinizi doğal güzelliklere kaptırabilirsiniz.

Rotasını Edirne’ye çevirmek isteyen herkesin merak ettiği detayların başında konum ve gezilecek yerlerle ilgili ayrıntılar geliyor. Özellikle birçok ilçeye yolunu çevirmek isteyen ziyaretçiler için Edirne’nin ilçeleri oldukça önemli. Merkez bölgesi de dahil edildiğinde Edirne’de toplam 9 ilçe bulunuyor. Buranın en önemli özelliklerinden biri de ülkenin en az ilçeye sahip olan şehirleri arasında yer alıyor olması.

Genelde Edirne’nin en çok dikkat çeken ilçelerinin başında Keşan yer alıyor. Bölgedeki en büyük ve kalabalık ilçe olan Keşan, aynı zamanda pek çok seçeneği de bünyesinde barındırıyor. Edirne’de yer alan tüm ilçeler; Enez, Havsa, İpsala Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu, Uzunköprü şeklindedir.

Edirne Gezilecek Yerler

Sınırlara olan yakınlığı ve kapıları ile bilinen Edirne, tarihi güzellikleri ile göz kamaştıran eşsiz şehirlerden biri. Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran bölgeye yolunuz düştüğünde bazı yerleri görmeden dönmemenizde fayda var. Edirne’ye gittiğinizde nereleri gezebileceğiniz merak ediyorsanız işte cevabı;

Doğal Güzellikler

Birden fazla doğal güzellik yer aldığı için Edirne’de uzun bir gezi yapmak isteyebilirsiniz. Genel olarak görebileceğiniz doğal güzellikler şöyle sıralanabilir

Gökçetepe Tabiat Parkı

Erikli Plajı

Gaga Gölü Milli Parkı

Koru Dağı

Erikli Tuz Gölü

Sarayiçi Tavuk Ormanı

Tarihi Güzellikler

Edirne, tarihi açıdan birçok özelliği beraberinde getiren nadir şehirlerden biri. Bölgede kalış sürenize göre aşağıdaki Edirne tarihi yerler arasından belirlediğiniz adresleri ziyaret edebilirsiniz.

Selimiye Camisi

Enez Kalesi

Hıdırlık Tabyası

Meriç Köprüsü

Beyazıt Köprüsü

Edirne’ye gitmeden önce bölge ile ilgili birçok detayı öğrenmek isteyebilirsiniz. Edirne gündem ve güncel Edirne haberleri için https://www.edirnehaber.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.