Günümüz dünyasında yabancı dilin önemini yalnızca öğrenciler değil aynı zamanda aileler de kavramıştır. Öğrencilerin en büyük desteği bu konuda ailelerin bilinçli olmasıdır. Aileler çocuklarını genç yaşta yurt dışı yaz okullarına göndererek onların İngilizce eğitimine büyük bir katkı sağlamaktadır. Öğrencilerin üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatına atılması gerekirken yabancı dil problemi ile karşılaşmasını önlemek için 9-10 yaşından itibaren yurt dışı yaz okullarında eğitim almasını sağlayan aileler çocuklarının hayata bir sıfır önde başlamasını sağlamaktadır. Birçok aile bu konuda okullar ve danışmanlar tarafından bilinçlendirilmektedir. Genç yaşta öğrenilen İngilizcenin temelinin daha sağlam olması ve öğrencilerin dile yatkınlığının daha hızlı gelişmesi bu konudaki en önemli husustur.

Eğitimlerine daha küçük yaşlarda Malta’da alabilecek öğrenciler ilerleyen yaşlarda daha akademik programlara Amerika, İngiltere veya Kanada’da katılabilmektedir. Burada alacakları sertifikalar ileride yurt dışında üniversite veya yüksek lisans eğitimi görecek öğrencilere de dil yeterliliği hususunda önemli bir avantaj sağlamaktadır. İleriki yaşlarda dil eğitimine katılan öğrencilerin en büyük şikayeti genç yaşta yurt dışı yaz kamplarına katılmamak olmuştur. Buradaki en önemli ayrıntı öğrenciler aktiviteler ile pratik yapma imkanı elde edebilmektedir. Bu sebeple öğrencilere sunulan hizmetler yaz kamplarında aileler açısından büyük önem taşımaktadır.

Gidilecek okulun içeriği, akreditasyonu, sunduğu program ve yaz kampına dahil ettiği hizmetler aileler için karar aşamasında oldukça önemlidir. Örneğin konaklama, havaalanı transfer, yemek, aktiviteler ve dil eğitiminin dahil olduğu paket yaz kampları en çok tercih edilen yaz kamplarıdır. Aileler çocuklarını güvenle bu programlara yollayabilmektedir. Öğrencilerin bu programlardan sonra sosyal hayatının gelişmesi ve daha aktif bir öğrenci konumuna gelmesi aileleri en çok cezbeden konulardan bir tanesidir.

Yurtdışı yaz okullarında en çok tercih edilen ülke 2018 verilerine göre %51 ile İngiltere olurken ardından Malta gelmektedir. Her geçen yıl yurt dışına çıkan öğrencilerin yaş grupları daha da küçülmekte ve aileler bu konuda daha da bilinçlenmektedir. Bu sebeple aileler çocuklarını çok daha erken yaşlarda yurt dışı yaz kamplarına dahil etmektedirler.