İngiltere’de Korona Virüs önlemleri kapsamında lockdown uygulanmaya başlandı. Okullar dışında toplu tüm alanların kapatılmasına karar verildi. Alınan kararın bir kesimi oldukça rahatsız ettiği fark ediliyor. Özellikle çalışan kesimin ekonomik bakımdan zorluklar ile karşılaşacağı dile getirilse de devletin bu önlemleri devam ettirmek konusunda oldukça kararlı olduğu yapılan resmi açıklamalardan anlaşılıyor.

İngiltere’de Salgın Önlemleri Ne Derece Başarılı Olacak?

Salgına karşı alınan önlemlerin başarı seviyesi uygulandığı hafta ortaya çıkmıyor. İki haftalık bir zaman diliminde önlemlerin gerektiği gibi uygulanıp uygulanmadığı fark edilmektedir. Şuana kadar İngiltere’de vaka sayılarında bir düşüş meydana gelmemiştir. Ülkede alınan tedbirlerin ne derece başarılı olacağına göre gerekli olan ek tedbirler alınacak ya da süreç aynı şekilde devam edecektir. Son gelişmelere dair bilgilendirmelerde WHO kapsamında ülkelere dair datalar toplanmaktadır. Salgında ülkemizin ve dünyanın genel durumunu verilen şeffaf sayılar üzerinden incelemek oldukça kolaydır. Bu noktada bazı ülkelerin sunmuş oldukları sayıların gerçek vaka sayıları ile örtüşmediği de iddia edilmektedir.

İngiltere’de Okullar Kapandı Mı?

Dünyadan haberler incelenirken özellikle salgın hastalığa karşı her ülkenin sergilediği politikanın zaman içerisinde farklılık gösterdiği anlaşılıyor. Salgının ilk dönemlerinde İngiltere sürü bağışıklığını savunurken hali hazırda tüm kurumları kapatmış durumdadır. Sadece eğitim kurumları faaliyetlerine devam etmektedir. Bu noktada ülkemiz ile zıt bir politika izlendiği görülüyor. Ülkemizde sene sonuna kadar tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının online olarak eğitimin devam edeceği duyurulmuştur. İngiltere’de ilkokullardan lisansüstü eğitime kadar her alanda yüz yüze eğitim devam etmektedir.

Ülkemizde Son Durum

Spor haberleri de artık Covid 19 kapsamında ele alınmaktadır. Özellikle takımlardaki oyuncuların bir bir bu rahatsızlığa yakalanmasının sonrasında maçların yeniden iptal edilmesi gündeme gelmiştir. Avrupa’da vakaların gerilemeye başladığı dönemde yeniden seyircili oynanmaya başlayan futbol müsabakaların vaka sayılarının artması ile yeniden seyircisiz oynanmaya başlayacağı da görülüyor. Ülkemizde de tüm maçlar seyircisiz oynanmaktadır. Ayrıca spor ile alakalı bir diğer haber da halı sahaların yeniden faaliyetinin durdurulmasıdır. Covid 19 önlemleri kapsamında yakın teması ve sosyal hareketliliği tetikleyen alanlardan biri olan halı sahalarının da faaliyetlerine geçici süre ile ara verilmiştir.