Bayanların bakımlı ve güzel görünmek adına yaptırdıkları bir işlem olan dudak dolgusu yüz estetiğinin önemli bir parçasıdır.  Sınırları belirgin dolgun ve belirgin dudaklar yüzün daha genç görünmesini sağlar. Bazı kişilerin dudak yapısı ince hatlara sahiptir. İnce dudaklara sahip kişiler, dudaklarının daha dolgun ve hacim kazandırılması aynı zamanda dudak sınırlarını belirginleştirmek için dudak dolgusu yaptırmak için uzman kişiler ararlar. Dudak dolgusu fiyatları 2019 yılı son teknolojik yöntemler hizmet sunan estetik ile ilgili profesyonel hekim https://www.drmustafakaratas.com kendinizi ve cildinizi emanet edebilirsiniz. 

Dudak dolgusu işlemi yaptırılırken abartıya kaçılmadan uygulanırsa dolgu işlemi kesinlikle çok güzel sonuçlar elde edilir. Bu konuda işlem yapan hekim başarılı sonuçlarla birçok kişiye estetik güzellik kazandırmıştır. Dudak dolgusu konusunda harika sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Yapılan işlemden sonra dudaklar daha şekilli ve daha belirginleşmiş olur. Dolgun dudakların ve dudak köşelerinin hassas bir şekilde düzenlenmesini sağlar. Cerrahi olmayan basit bir işlemle dudak dolgusunu sağlayan dolgu enjeksiyonları, dudak çevresi ve kırışıklıkları giderir.

Dudak Dolgusu Aşamaları

Dudak dolgusu işlemi yapılırken en çok tercih edilen hyalüronik asit kullanılır. Hyalüronik asit, insan vücudunda doğal olarak bulunan bir madde olduğu için güvenle uygulanabilir. Yapılan uygulama yaklaşık olarak 10 dakika sürmektedir. Uygulama sonrasında kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Hyalüronik Asit içeren dolgular, laboratuvar ortamında steril bir şekilde hazırlandığı için risk faktörü taşımaz. Dudak dolgusu fiyatları 2019 yılında biraz daha değişiklik göstermektedir. Dudak dolgusu alerjik reaksiyona yol açma ihtimali çok düşüktür.

Dudaklar çok hassas olduğu için dudak dolgusu uygulamasından önce anestezi etkili bir krem uygulanması işlemin nispeten konforlu geçmesini sağlamaktadır. Dudaklar iyice uyuştuktan sonra çok ince uçlu iğne veya kanülle dolgu maddesi enjeksiyonu dudaklara yapılır. Dolgu işlemi yapıldığı anda hemen sonuç verir. Dudak dolgusu yapıldığında bezelye gibi minik noktacıklar granülom dokusu ve de normal görüntüyü bozan bir durum olmadan natürel normal dudaklarınız gibi olan istediğiniz şekilde dudaklara kavuşabilirsiniz ve kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Dudak Dolgusu İşlemi Sonrası

Dolgu işlemi 10-15 dakika içinde yapılan kişilerde işlemden sonra kısa süreli bir şişkinlik oluşabilir. Dudak dolguları kalıcı maddeler değildir. 9 ay ile 12 ay içerisinde insan vücudu tarafından emilerek yok olurlar fakat bazı kişilerde daha uzun süre kalabilmektedir. Dudak dolgusu fiyatları 2019 yılında edinilen bilgilere göre daha kapsamlıdır bu nedenle ücret konusu da farklılık gösterebilir. dolgunluğunun devamlılığı için işlemin tekrarlanması gerekir. Dudakları yapısal olarak ince olan, hacmini kaybeden, dudaklarında simetri problemi olan ve daha biçimli dudaklara sahip olmayan herkes dudak dolgusu için uygun adaylardır.

Dolgun ve biçimli dudaklar; çekicilikle, gençlikle özdeştirilir. Minik bir dokunuşla daha genç daha çekici bir görünüm isteyen herkes dudak dolgusundan faydalanabilir. Bazı hastalar sonuçların ne kadar kötü olacağını bilmeden abartılı dudaklar isterler, bu durumda uygulamayı yapacak olan doktorun hastayı doğru yönlendirmesi son derece önemlidir. Dudaklar gençliğin masumiyetin ve dişiliğin ifadesidir. Özellikle bayanlar için dolgun dudak çok önemli.

Kendini moral olarak ve fiziksel olarak iyi hissetmek isteyen kadın erkek dudak dolgusu konusunda rahatlıkla dolgu işlemine başvurabilir. Kendini sevmek beniyle ilgilenmek güzel görünmek istemek insanlığın doğasında var olan unsurlardır. Bu imkânı bizlere sunan kaliteli ve işini doğru yapan hekimlere kendimizi teslim etmek bu noktada çok önemlidir. Çünkü bir ifadenin yüzdeki hatası çok farklı sonuçlar doğurabilir. Sağlık açısından da kendimizi steril çalışan uzman kadrolu hekimlere teslim etmeliyiz.  Estetik aşaması kolay fakat özverili çalışma ve ciddiyet isteyen bir sanattır.