Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri dahilinde en fazla ziyaret edilen ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’den de çok fazla Dubai’ye giden olduğundan dolayı Dubai Vizesi başvurusu hakkında çok fazla soru almaktayız. Bunun için sizlere Dubai Vizesi kategorileri nelerdir? başlıklı yazımızı hazırlayarak tüm vize türleri hakkında bilgi verdik. Aşağıda sıraladığımız tüm vize türleri için Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişim kurmanız daha doğru bir seçenek olacaktır.

Türk Vatandaşları Dubai Vizesi Almak Zorunda Mı?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin sınırlarında yer alan ve Türkiye’den fazlasıyla ziyaretçi kabul eden Dubai’ye vize zorunludur. Ancak burada sahip olduğunuz pasaport türü büyük önem arz etmektedir. Mesela; yeşil, gri, siyah pasaportlu Türk vatandaşları vize almak zorunda değillerdir. Bu pasaportlara sahip Türk vatandaşları gerekli kontrollerin yapılmasının ardından Dubai’ye giriş yapabilmekte 90 gün orada kalabilmektedirler. Ancak bordo pasaportlu Türk vatandaşları Dubai Vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar. Bu kişiler aşağıdaki vize türlerinden herhangi biri için başvuruda bulunarak rahatça Dubai’ye giriş ve çıkış yapabilirler. Dubai’ye vize çıkarmak için mutlaka aramanız gereken firma ise; Marina Vize Başvuru Merkezi olmaktadır.

Dubai Vizesi Kategorileri Nelerdir?

Dubai’ye vize çıkarmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait kurallara bakmak gerekmektedir. Bu kurallara göre birçok vize kategorisi yer almaktadır. Bunların açıklamalarına bakarak; Dubai’ye gidiş amacınıza uygun olan vizeyi çıkarmak için talepte bulunabilirsiniz. Her vize kategorisi için sizlere Marina Vize Başvuru Merkezi hizmet vermektedir.

  • 30 Günlük Tek Girişli Dubai Vizesi

Dubai’ye gitmek isteyip ve kalış süresinin 30 gün yeterli gelmesi durumunda tercih edilebilecek bir vize türüdür. Dubai’deki işlerinizin uzaması durumunda bu vize türünde herhangi bir süre uzatması uygulanamamaktadır. Üstelik tek girişli olduğundan dolayı birden fazla kez ülkeden çıkış ve tekrar ülkeye giriş yapamamaktasınız. 30 günlük tek girişli Dubai Vizesi başvurusu onaylandıktan sonra hakkınızı 58 gün içerisinde kullanmanız gerekmektedir.

  • 30 Günlük Çok Girişli Dubai Vizesi

Dubai’deki gezilerinizi ya da işlerinizi 30 gün içerisinde halledebileceğinizi düşünüyorsanız ve ülkeye birden fazla kez çıkış ve giriş yapmanız gerekiyorsa başvurmanız gereken vize türüdür. İlk vize türünden farklı olarak; ülkeye giriş ve çıkışlarınızda birden fazla hakkınız bulunmaktadır. Ancak yine süresi uzatılamayan ve onay alınmasından itibaren 58 gün içerisinde kullanılması gereken bir vize türüdür. Aksi halde vizeniz onaylansa bile yanacaktır.

  • 90 Günlük Tek Girişli Dubai Vizesi

Dubai’de bir arkadaşınızı ya da ailenizi ziyaret etmeniz, orada ekonomik bir faaliyette bulunabilmeniz için veya turist amacıyla gitmeniz için tercih edilebilecek bir vize türüdür. Bu vizenin süresi 90 gündür ve ülkeden çıkış yapıp tekrar girme şansınız yoktur.

  • 90 Günlük Çok Girişli Dubai Vizesi

Dubai’ye 30 günden daha uzun süreç içerisinde ziyaret düzenlemek isterseniz bu vize türüne başvurabilirsiniz. Bu vizeye başvurduktan sonra diğer vizelerde olduğu gibi 58 günlük zaman diliminde ülkeye girmeniz gerekmektedir. Aksi halde vizeniz iptal olacak ve ödediğiniz Dubai Vizesi başvuru ücreti iptal olacaktır. Dubai’ye birden fazla girmek istediğinizde bu vizeyi tercih edebilirsiniz.

  • Cruise Dubai Vizesi

Birleşik Arap Emirlikleri’ne Cruise turları düzenlenmektedir. Bu turlara katılmak için Cruise Dubai Vizesi alınabilmektedir. Ülkeye birden fazla girişi kapsamaktadır. Ayrıca vize çıktıktan sonra 30 gün içerisinde kullanılabilecektir.

  • 48 Saatlik Dubai Vizesi

Bu vize transit vize olarak da bilinmektedir. Türkiye’den Çin gibi farklı bir ülkeye gitmek için Dubai’nin transit ülke olarak kullanılması için bu vize alınabilir. Birden fazla giriş yapılamamaktadır. Ayrıca 48 saat geçerli olduğundan dolayı ülkeye iniş yaptıktan 48 saat sonra izniniz bitmektedir.

  • 96 Saatlik Dubai Vizesi

Tek girişli olan bu vize türünde adından da anlaşılacağı üzere ülkede sadece 96 saat kalınabilmektedir. 96 Saatlik Dubai Vizesi başvurusu onaylandıktan 30 gün içerisinde bu vizeyi kullanmanız gerekmektedir. Bu süreç içerisinde ülkeye tek giriş yapabilirisiniz. Çoklu girişler için tercih edilemez.

  • Dubai Turist Vizesi

Dubai’ye turistik seyahat etmek amacıyla çıkarılan vize türüdür. Bu vizenin onay almasından itibaren 60 gün içerisinde kullanılması önem arz etmektedir. Eğer vizenizi kullanmazsanız vizeniz iptal olmaktadır. Yeniden vize başvuru adımlarını tekrarlamanız gerekecektir. Vizenin geçerlilik süresi ise; 30 günle sınırlı kalmaktadır. Dubai Turist Vizesi başvurusuMarina Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla yapıldığı zaman en az 48 saat, en fazla da 72 saat içerisinde sonuçlarınızın onaylandığını görebileceksiniz.

  • Dubai Ticari Vize

Dubai Ticari Vize; daha çok 60 günlük süre için geçerli olabilmektedir. Ancak ülkeye çoklu yapılabilecek girişler için tercih edilebilir. Özellikle ülkede ekonomik bir faaliyet yapmak isteyen Türk vatandaşları için geçerli olabilmektedir. 90 güne kadar gerekli koşullarda uzatılması mümkün gözükmektedir.

Dubai Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Dubai Vizesi ücreti; vize kategorisine göre değişiklik göstermektedir. Yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere; Dubai Vizesi kategorileri oldukça fazladır. Bu yüzden hem kategorilere hem de çok girişli veya tek girişli vize başvurusu yapma şekline göre fiyatlar da farklılık gözlenmektedir. Tüm vize kategorileri için istenen harç ve vize danışmanlık ücretleri Dolar üzerinden ödenmektedir. Genellikle 150 Dolar ile 250 Dolar arasında değişiklik gösteren bir fiyat tablosu bulunmaktadır. Sizin istediğiniz vize kategorisine göre ödemeniz gereken ücreti Marina Vize Başvuru Merkezi’nden öğrenebilirsiniz.

Dubai Vizesi Nereden Alınır?

Dubai Vizesi başvurusu için BAE ve Dubai Konsolosluklarına başvuruda bulunabiliyorsunuz. Ancak işinizin gecikmemesi ve sekteye uğramaması için Marina Vize Başvuru Merkezi’ne https://www.marinavize.com adresli resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Eğer aklınıza takılan soru olursa; [email protected] adresine mail atabilirsiniz. Bu merkeze güveniniz tam oturmadıysa 0212 530 04 31ve 0541 963 17 14no’lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Marina Vize Başvuru Merkezi (Yetkili Acenta)

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: [email protected]
Web: https://www.marinavize.com

BAE Ankara Büyükelçiliği

Adres: İlkbahar, Medine Müdafii caddesi, Fahrettin paşa sokak No:13, 06550 Çankaya/Ankara