Her estetik işlemde olduğu gibi dudaklara hacim kazandırmak için İzmir dudak dolgusu uygulamalarında bazı riskler söz konusu olabilir. Bu riskler genel anlamda dolgu malzemesi olarak hyaluronik asit kullanılmasından dolayı geçici de olsa mutlaka uzman hekimler tarafından hastanın bilgilendirmesi gereklidir.

Riskler ve yan etkiler arasında geçici olarak oluşabilecek olan enfeksiyon, kanama, morarma gibi etkilerin birkaç güne geçmesi beklenir. Eğer ki bu geçici olarak meydana gelen riskler devamında kendini şişlik ve ağrı olarak göstermeye başladıysa mutlaka uzman hekime bilgi verilmesinde fayda vardır.

Dr. Osman Baş

10.03.1962 İzmir doğumlu. İlk , orta ve lise öğrenimini İzmir de tamamladıktan sonra 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılına kadar İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekimlik hizmeti yaptı. Aynı dönemde özel kliniğinde hizmet verdi. 2004 yılında ​ Sağlık Bakanlığı onaylı Medikal Estetik Uygulama Sertifika Programını ve Hipnoz Uygulama Sertifika Programını (Yeditepe Üniversitesi) tamamlamıştır​ . 2004 tarihinden itibaren kendine ait ​ Özel Mayasante Polikliniğinde ​ medikal estetik hekimliği görevini sürdürmektedir. 2016-2018 yıllarında Roma Camerino Üniversitesinde Medikal Estetik Hekimliği Master programını tamamlamıştır. O yıldan itibaren Roma Camerino Üniversitesinde Medikal Estetik alanın çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süre içersinde çok sayıda yurt içi ve yurt dışı eğitim , workshop ve kongreler katıldı. 2017 Tarihinden itibaren Dinamik İp Askı, Ameliyatsız yüz germe uygulamasıyla bilinen Aptos firmasının Uluslararası eğitimcisidir. Ülkemizde akıllı dolgu olarakta bilinen Ellansé dolgularının ulusal eğitim doktorluğunu yürütmektedir. Hali hazırda Medikal Estetik Hekimleri Derneği kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudaklara hacim kazandırılması ve estetik açıdan kaygı yaratan görüntünün düzeltilmesi için yapılan estetik uygulamalara dudak dolgusu denmektedir. Dolgu işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirilip kişi hemen gündelik hayatına dönebilir. İyileşme süresine ihtiyaç duyulmadan acı ya da ağrı hissi oluşmadan kolay bir şekilde dudaklara istenen dolgunluk kazandırılabilir.

Kısa sürede tamamlanan işlemlerden sonra hasta istediği dolgunlukta dudaklara kavuşarak öz güvenini tekrar geri kazanması amaçlanır. Önemli olan doğru dolgu malzemeleri kullanılarak uzman bir hekim tarafından işlemlerin steril ortamlarda yapılmasıdır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu uygulamaları dudakların lokal kremler yardımıyla uyuşturulmasıyla başlar. Mikro uçlu iğneler kullanılarak yapılan dolgu işlemlerinde malzeme olarak hyaluronik asit kullanılmaktadır. Kişi herhangi bir acı ya d ağrı hissetmeden süreç kısa sürede tamamlanır. En yaygın olarak kullanılan dudak büyütme yöntemi olan dolgu uygulamaları 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanarak istenilen dudak hacmi elde edilir.

Burun Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

İzmir burun dolgusu işlemleri ameliyatsız olarak gerçekleştirilen burun yapısından memnun olmayan kişiler için teknolojinin kullanılmasıyla geliştirilmiş bir burun estetiği uygulamasıdır. Dolgu malzemesi olarak hyaluronik asit kullanılarak yapılmaktadır.

 Dolgu malzemesinin burunda meydana gelen şekil bozuklukları olan kısımlara mikro uçlu iğneler yardımıyla enjektesi şeklinde uygulanır. Kemik gelişimini tamamlamış ve burunda ileri düzeyde yapısal bozukluk olmayan erkek ya da kadın fark etmeden herkese uygulama güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

Burun Dolgusu Fiyatları

Dolgu uygulamalarında her estetik işlemde olduğu gibi randevu alınması ve muayene olunarak maliyet çıkarılması önem taşır. Kişiye uygulanacak yöntemler, uzman hekim deneyimi, kullanılan malzemelerin kalitesi gibi etkenler fiyatların kişilere özel olmasına neden olacaktır. Bu nedenle araştırma yapıp uzman hekimle görüşme sağlanması fiyatların belirlenmesi açısından önemli bir detaydır.

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Çenede meydana gelen hacim kayıplarında ve yapısal bozukluklarda etkili olan jawline adı verilen İzmir çene dolgusu işlemleri günümüzde yaygın bir şekilde uygulanan ameliyatsız estetik işlemlerdendir. Bu uygulama genel olarak kişilerin oval bir yüz yapısına sahip olma ve profil görüntüleri açısından estetik kaygıyı giderme amacıyla yapılmaktadır. Yaşlanmaya bağlı etkilerin giderilmesi açısından oldukça olumlu sonuçlar veren bir uygulamadır. Çenede farklı nedenlerden dolayı meydana gelen form bozukluklarının giderilmesinde başarılı olan bir uygulama olmasından dolayı tercih edilmektedir.

Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Özellikle bayanlar tarafından estetik kaygıların giderilmesi için tercih edilen dolgu işlemleri ameliyatsız olarak gerçekleşmesinden dolayı yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Sağladığı en büyük avantaj ise ameliyatsız olup dikiş izi kalmamasıdır. Kısa sürede tamamlanan bir işlem olmasından dolayı hastaneye yatış gerektirmemektedir.

İyileşme süresine gerek duyulmadan kişi gündelik hayatına hemen dönebilir. Bu avantajların yanı sıra dezavantaj olarak da kalıcı olmaması gelir. Hyaluronik asit dolgu malzemesi olarak kullanılmasından dolayı yan etki yaratmaması bir avantaj olup kalıcı olmaması dezavantajdır. Kısa süreli ve güvenilir bir estetik işlemdir.