İster dekorasyon malzemesi ister ofislerde klasör ve dosya arşivlemek amacıyla kullanılsın dosya dolapları günlük yaşantımızda büyük bir öneme sahiptir. Genellikle büyük firmalar evraklarını, dökümanlarını ve belgelerin kilitli çelik dolaplarda muhafaza etmektedir. Bunu uygulayan işletmeler önemli dökümanların kaybolmasını önleme amacı taşımaktadır. Ayrıca ofislerdeki dağınık görüntünün son bulmasını sağlamaktadır.

Böylece daha rahat ofiste çalışma imkanı sağlayacaktır. Küçük veya büyük veya orta ölçekli tüm işletmeler önemli belgelere sahiptir. Bu nedenle de kurumuna cazip ve ucuz bir şekilde dosya dolabı satın almaya karar verecektir. Peki karar verme aşamasında ne gibi özelliklere dikkat edilmelidir? Burada iki üç farklı seçenek ortaya çıkmaktadır. Örneğin metal veya ahşap olabilir, plastik dolap olabilir. Birçok farklı seçenek mevcuttur. Fakat çelik dolaplar ahşap modellere göre daha avantajlıdır. Bunun nedeni de elbette çelik olmasından kaynaklanmaktadır.

Yangın gibi sel gibi su baskını gibi olumsuz koşullarda çelik ürünler ahşap modellere göre daha avantajlıdır. Çelik dolaplarda kilitleme mekanizması mevcuttur. Bu kilit mekanizması elektronik şifreli kilit olabilir veya gömme kilit olabilir veya asma kilit takmaya uygun mekanizma mevcuttur. Çelik dolapların fiyatları bir takım koşullara bağlı olarak değişir. Örneğin ucuz malzemeden üretilen dosya dolapları fiyat olarak daha ucuz olabilir fakat kullanışlılık olarak kesinlikle iyi bir tercih değildir. Genellikle çok ucuza satılan soyunma dolapları zamanla kapıları kullanılmaz hale gelmektedir. Veya kilit mekanizması bozulmaktadır. Bu yüzden deneyimli bir firmadan satın alınması tavsiye olunur. Kilitli metal soyunma dolabı fiyatları için bu adresten iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Ofislerde mavi yakalı elemanların günlük kıyafetlerini değiştirmesi için soyunma dolabı ihtiyacı bulunur. Burada da birkaç farklı çeşit ve seçenek ortaya çıkmaktadır. Onlara örnek olarak ise 4 gözlü soyunma dolabı veya 6 gözlü soyunma dolabı gibi seçenekler olabilir. Fakat burada yine ahşap veya metal olarak tercih aşaması ortaya çıkar. İşletmeler yüksek kaliteli ve dayanıklı olması nedeniyle metal soyunma dolaplarını tercih etmektedir. Bunun başlıca nedeni fiyatlarının çok uygun olması ve demir olması nedeniyle bozulma ve yıpranma olmamasıdır. Plastik dolaplar zamanla bozulabilir ve kullanılmaz hale gelebilir fakat metal dolaplarda böyle bir şey söz konusu değildir. Kilitli metal dolaplar en pratik ve etkili çözüm yoludur. İşçilerin ve personellerin en sık kullandığı ürünlerdir. Asma kilitli olarak üretilmektedir ve en ucuz giyinme dolaplarıdır. Daha fazla çeşit ve çelik dolap modelleri için Engin Metal firması ile iletişime geçerek işletmenize uygun cazip fiyatlı ve yüksek kaliteli metal dolaplara sahip olabilirsiniz.