Her anne adayı çocuğunu kucağına alacağı zamanı heyecanla bekler. Özellikle bebeğiniz ve kendiniz için malzemeler almaya başladığınızda bu heyecan da üst seviyelere kadar çıkacaktır. Gebelik devam ettiği surece karnınız büyümeye devam edecek ve ister istemez yeni kıyafetlere ihtiyacınız olacak. Bu dönemde ise tercih genelde cıvıl cıvıl olandan yana olacak çünkü heyecanınızı ancak bu şekilde dışa vurabiliyorsunuz.  Bir anne adayı için bir iki bebek kıyafeti alarak doğumu beklemek asla yeterli değildir. Çünkü anne için her zaman bebeğin ihtiyacı sonsuzdur.

Doğum öncesindeki dönemde doğumun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için karşılaşılacak her problemin mutlaka çözülmesi ve hazırlıkların tam olması gerekir.

Gebelik döneminde annenin ihtiyacı olabilecek her şeyin elinin altında olması ise ihtiyaç listesinin rahat oluşturulması için önemlidir. Dermoailem annelerin işlerini daha kolaylaştırmak için anne ve bebek ürünleri listesini bu başlık altında bir araya getirmiştir.

Anne İçin Doğum Öncesi İhtiyaç Listesi

Anne gebelik dönemi içerisinde konforlu olabilmesi ve emzirme döneminde daha rahat etmesi için kişisel bakımını asla ihmal etmemesi gerekiyor.

Özellikle doğumdan sonra kullanılabilecek olan tek kullanımlık lohusa külotu daha hijyenik olabilmenizi sağlayacaktır. Lohusa külotu yırtılıp atıldığından dolayı lohusalık döneminizde size yardımcı olacaktır. Emzirme önlüğü ise annenin bebeğini her ortamda rahatça emzirebilmesini sağlayacaktır.  

Annenin doğum sonrasında bedeninde değişiklik olacak bunun için bedeni sıkmayan ve rahat kıyafetler almaları doğru olacaktır.

Bedenen Sağlıklı ve Konforlu Olmak

Annenin bedenen rahat olması için öncelikli olarak tercih ettiği kıyafetlere önem vermesi gerekiyor. Özellikle terletmeyen kumaşların tercih edilmesi gerekiyor. Karnı sıkıştırıp baskı yapmayacak olan giyim tarzı annenin rahat etmesini sağlayacaktır. Dış giyiminiz kadar iç giyiminizde önemlidir.

Kaliteli Emzirme İçin

Gebelik sonrasında annenin en büyük sorunu emzirme dönemidir. Bu dönemde bebeğiyle arasındaki bağın güçlenmesi emme sıklığına göre artacak ve bebek rahat emebildikten sonra huzurlu olacaktır. Bebeğinizi emzirirken doğru tutuş tekniği ile birlikte uygun ortamında oluşturulmasını sağlamalısınız. Bazı anneler gebelik sonrasında tekrar çalışmaya başlayabiliyorlar. Böyle durumda bebeğiniz için anne sütü önemli olduğundan dolayı sütünüzü sağarak siz olmadığınız zamanlarda beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bebek kendini ne kadar güvende hissederse o kadar huzurlu olacak ve bu da aileyi genel anlamda rahat ettirecektir. Bebek sağlık ürünleri için web sitemizi ziyaret ediniz.