Yapıların uzun süre boyunca herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmaksızın güvenli, sağlık ve konforlu kalması için etkili su yalıtımı uygulamalarının yapılması günümüzde bir zorunluluk olarak kabul edilmektedir. Su yalıtım uygulamaları kapsamında kullanılan izolasyon malzemeleri sayesinde metal, ahşap, tuğla ve taş gibi materyaller üzerinde suyun ve nemin olumsuz etkilerinin önlenmesi hedeflenir. Su yalıtımı uygulamaları yapılmadığı ya da yetersiz yapıldığı takdirde suyun herhangi bir yolla yapı donatısına sızması gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Bu durumda yapı donatısına sızan su bazen donarak bazen de farklı kimyasal tepkimelere girerek donatının özelliğini yitirmesine ve yapının dayanım gücünün düşmesine yol açabilir. Dayanım gücü azalan binalar, deprem gibi bazı doğa olayları karşısında insan hayatının tehlikeye girmesine dahi sebep olabilecek kadar ciddi hasarlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle her tür yapıda doğru ve kaliteli malzemelerin kullanılması ile etkili su izolasyon çalışmaları mutlaka yapılmalıdır. Bununla birlikte etkin bir su yalıtımından ancak; yapıların toprakla temas eden duvarlarının, temellerin, zemine oturan döşemelerin, suyun yapının dışında birikebileceği seviyenin altındaki dış duvarların, balkonların, eğimli çatıların, banyo, mutfak ve lavabo gibi ıslak zeminlerin yalıtım uygulamalarının titizlikle yapıldığı durumlarda bahsedilebilir.

Membran Seçimi Kullanım Alanına ve Amacına Göre Yapılmalıdır

Protan Turkey kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını en üst düzey kalitede karşılamayı hedefleyen geniş ürün yelpazesi ile sektörüne yön veren isimlerden biridir. Protan dünya standartlarında uluslararası bir tedarikçidir. Çatı sistemlerinin ve membranların üretimini gerçekleştiren Protan çevre dostu tek çatı kaplama malzemelerini, Türkiye’de bulunan modern fabrikasında en yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretmektedir.

TPO membran Protan’ın ürün yelpazesinde özel bir yere sahip olan ürünlerdendir. TPO membran, termoplastik poliolefin esaslı bir karışımdır. Polipropilen (PP) ve etilen propilen (EP) kauçuğun, birlikte polimerizasyonu ile elde edilen polimer esaslı bir su yalıtım membranı olarak da tanımlanabilir. Kullanılan üretim teknolojisi, herhangi bir plastikleştirici kullanılma gereksinimi oluşmadan en düşük sıcaklıklarda dahi malzemenin esnek kalması avantajını sağlar.

Yaklaşık 15 yıllık bir uygulama geçmişine sahip olan TPO membran ürünleri düşük sıcaklıklarda ve düşük hızlarda da kaynaklanabilirler. Ayrıca kimyasal analizlerinde toksik hammaddeler bulunmaz. Buna bağlı olarak kaynaklanma sırasında duman salınımı meydana gelmez. TPO membranlar çatıdaki yaşlanma ömürleri boyunca da herhangi bir kimyasal salınımı yapmadıkları için çevre ve doğa dostu yalıtım ürünleri olarak kabul edilirler. Çatılardaki iklim koşullarına uygun bir malzeme olan TPO membranların yaklaşık 30 yıl ömrü olduğu görüşü hakimdir.

TPO membran ürünler; hafif metal çatılarda, membranlı hazır panellerde, hafif metal çatılarda, bahçe ve otopark teraslarında kullanılır.

Protan Kalitesiyle Tanışın

Protan FPO-TPO ve FPO/V-TPO/V membranlar; hem atmosfer koşullarına hem güneş ışınlarına dayanıklı, sıcak hava kaynağı kullanılarak birleştirilebilen, polyester taşıyıcılı, termoplastik poliolefin esaslı su yalıtım malzemeleridir. Açıkta kalan çatılar ve korumalı yapılar için uygun ve esnek ürünlerdir. Yeni inşaatlarda ve yapılarda olduğu gibi yenileme ve renevasyon dahil olmak üzere tüm inşaat sektöründe kullanılabilir.

Protan FPO-TPO membran; yük taşıyıcı alt tabakaya ya da taşıyıcı sisteme mekanik olarak sabitlenebilir. Aynı zamanda gevşek bir şekilde döşenmesi, serilmesi ve balast ile korunması da söz konusu olabilir. Protan FPO-TPO membran binaların kullanılabilirliğinin artırılması amacına yönelik olarak tercih edilebilir. Beton parke, çakıl ya da yeşil çatı altında korumalı bir membran olarak mükemmel özelliktedir.

Protan PVC membran Protan Turkey tarafından kullanıcıların ihtiyaçlarının en yüksek kaliteli ürünlerle en üst düzeyde karşılanabilmesi amacıyla geliştirilmektedir.. Hafif metal çatılarda, ısı yalıtımlı ve ısı yalıtımsız çatılarda, kubbe şeklinde ya da farklı şekillerdeki beton ya da çelik çatılarda, otopark, bahçe, teras çatılarıyla metal derelerin su yalıtımında TPO membran kullanımı tercih edilebilir. TPO membran etkin yalıtım uygulamalarının yapılabilmesi amacına yönelik olarak içme suyu tanklarında, balast ya da yeşil/bahçe çatıları altındaki gevşek döşenmiş sistemlerde ya da mekanik olarak sabitlenmiş sistemlerde, bodrum ya da tünel gibi yer altı yapıları gibi farklı alanlarda da oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır. Membranlar oldukça geniş kullanım alanına sahip yalıtım ürünleri olduğu için yapılarda yalıtıma ihtiyaç duyulan pek çok farklı alanda kullanılmaları söz konusudur.

Protan Türkiye’nin web sitesini ziyaret etmek için: https://protanturkey.com/