Son yıllarda hayatımıza bir doğallık kavramı girdi. Gıdalarda, kullandığımız eşyalarda, yaşantımızda doğallık arar olduk. Peki bir estetik ameliyatın doğalı nasıl olabilir? Özellikle meme büyütme gibi dışarıdan bir maddenin vücuda implante edildiği durumlarda doğallıktan ne anlamamız gerekir? Bu soruları sorduğumuz plastik cerrahi uzmanı Dr. Defne Erkara doğal meme büyütme hakkında bilgi verdi.

Kadında meme küçüklüğü bir hastalık değildir. Ancak sosyal ve psikolojik yönden rahatsız ediyorsa estetik cerrahi yöntemlerle büyütme yapılır. Bu yöntemlerin en başında geleni, silikonla meme büyütmedir. Diğer yöntem ise memeye yağ transferi ile yapılan büyütme işlemidir. Şimdi her iki yöntemin de doğalı ne demek bundan bahsedeceğiz.

Silikonla doğal meme büyütme

Silikon implantlar, silisyum denen bir maddeden imal edilen, vücuda çok iyi uyum sağlayarak herhangi bir alerji vs gibi soruna yol açmayan malzemelerdir. Silikonla doğal meme büyütme kavramı daha çok fiziksel görünümle alakalıdır. Yani memenin silikonlu olduğunun dışarıdan anlaşılmaması kast edilmektedir. Çoğu kadının tercihi bu yöndedir. Bunu sağlamak da estetik cerraha düşer. Kadının boyu, kilosu, göğüs kafesi çapı ve meme alt kontür uzunluğu çok iyi analiz edilmelidir. Bütün bu ölçümlerden sonra uygun boyutta seçilecek bir çift silikonla kadını mutlu edecek ama dışarıdan belli olmayacak bir görünüme yani doğal bir görünüme sahip olmak mümkün.

Memeye yağ transferi

Sadece görsel olarak değil gerçek anlamıyla doğal meme büyütme yöntemi bu. Çünkü memeyi büyütmek için kişinin kendi yağları kullanılıyor. Yağ, genellikle bacak, popo ve belden alınıyor. Alınan yağlar bazı işlemlerden geçirildikten sonra memeye enjekte edilir. Bu işlem fazla dokuların uzaklaştırılmasıdır. Şimdilerde bu saflaştırmayı otomatik olarak yapan özel cihazlar geliştirildi. Bu sayede yağların daha uzun süre vücutta kalması mümkün oldu. Tam istenen boyutun sağlanması için bazen birden fazla uygulama gerekebilir. Memeye verilen yağların bir kısmı zamanla vücut tarafından emilir. Ortalama 3-4 yıl içinde % 60 oranında yağ kalır. O süre sonunda talep olursa yeni bir uygulama yapılabilir.

İşlem sırasında göğüste büyük bir kesi yapılmaz. 3-4 mm'lik bir kesiden kanüllerle girilerek yağ transferi yapılır. Bu kesiler hem görünmeyen yerlerdedir hem de kısa sürede iyileşerek neredeyse izsiz şekilde bir hal alır.

Yan etki olarak sadece yağ alınan bölgede ve enjeksiyon uygulanan memede orta büyüklükte şişlik yada morluk görülebilir. Kısa sürede geçer, kalıcı değildir. Şişmenin en aza indirilmesi için yağ alınan bölgeye korse giydirilmesi yararlı olacaktır. Memeye ise sıkıştırma yapacak bir giysi yada sütyen 2 hafta süreyle önerilmez. Çünkü transfer olan yağ hücreleri canlı olduğu için o bölgeye entegre olması beklenmelidir.

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütmenin ek yararı da yağ alınan bölgelerde incelmedir. Böylece hasta hem memesi büyüdüğü için hem de yağ fazlalıklarından kurtulduğu için çifte mutluluk yaşayacaktır.

Siz de doğal meme büyütme hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Dr. Defne Erkara'nın https://www.defneerkara.com/gogus-buyutme.html sayfasına baş vurabilirsiniz.