DMAX, Discovery Communications'ın Türkiye'de 17 Mart 2018'te NTV Spor'un yerine kurduğu erkeklere yönelik yaşam tarzı ve eğlence içerikli televizyon kanalı. Yayın içeriklerinde zorlu meslekler, spor ve arabalar gibi erkeklere yönelik konular barındırmaktadır. Kanal Discovery Communications'ın TLC'den sonra Türkiye'deki ikinci şifresiz kanalıdır.

***

Doğuş Yayın Grubu tarafından kurulan ntv spor, 2008 yılında kurulmuş ve günümüze kadar başarılı şekilde yayın yapmıştır. Tematik bir kanal olan NTV Spor Türkiye'deki birçok spor aktivetisini sizlere sunmaktadır.

NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamış olup Ocak 2018'de Discovery Communications'a satılan spor kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 17 Mart 2018 tarihinde son vererek yerini DMAX kanalına bırakmıştır.

Bir dönem NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınlamıştır. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye millî basketbol takımının maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'nden 2-3 maç; voleybolda ise Sultanlar Ligi'nden 2-3 maç yayınlamıştır.

NTV Spor, 2010 yılı başında Kral TV'nin karasal yayın frekansından yayın yapmaya başlamış ve bu sayede izlenilebilirliğini artırarak tam anlamıyla ulusal bir spor kanalına dönüşmüştür. Kanal 23 Temmuz 2012 tarihinden 16:9 yayın formatına ve tam zamanlı HD yayına geçiş yapmıştır.

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan spor kanalı NTV Spor'u satın almaya karar verdi. İki kurum satın alma için anlaştı. Alım işlemi Şubat 2018'de resmi olarak tamamlandı ve de 17 Mart 2018'de NTV Spor'un yayın hayatına sonlanıp yerine DMAX'ın yayına başlayacağı NTV Spor'un resmi Facebook sayfasından ve de resmi web sitesinden ilan edildi. 17 Mart 2018 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ardından yayınlanan %100 Futbol programı 22:30'da sona erdi ve kanal yayın hayatına Murat Kosova'nın anonsu ile son verdi.