Diş hekimi kontrolü ihmal edilmemesi gereken bir konudur. İnsanlar bazen bu kontrolleri aksatmaktadır. Böyle yaparak en büyük zararı kendi dişlerine verdiğinin farkında değildir.

Diş Hekimi Kontrolünün Önemi?

Diş hekimi kontrolü ihmal edilmemesi gereken önemli konulardan birisidir. İnsanlar çoğu zaman diş kontrollerine bir kere gitmekte ya da hiç gitmemektedir. Bu durum dişlerinin zarar görme riskini de arttırmaktadır. Ankara diş hekimi Ela Çabuk diş muayenesinin önemini anlattı.

Çünkü insanlar diş hekimine gittiğinde dişleri için oldukça geç kalmış olmaktadırlar. İnsanlar ağızlarına bakım yaptıklarında dişlerinin çürümeyeceğini düşünmektedir. Fakat ağız bakımı yapılsa da dişlerde çürüme meydana gelebilmektedir. Bu yüzden düzenli diş hekimi kontrolüne gitmeleri gerekmektedir.

Diş çürüğü çabuk olan bir durum değildir ve insanlar dişlerinin çürüdüğünü fark ettiğinde o diş için geç kalınmış olmaktadır. Günümüzde kullanılan sağlık yöntemleri sayesinde en ufak bir çürük bile fark edilebiliyor ve erken tedavi edilebiliyor. Aksi takdirde dolguyla çözülebilecek sorunlar geç kalındığında kanal tedavisine yol açmaktadır.

Hatta daha da kötü olan sorunlar diş çekilmesiyle sonuçlanmaktadır. Bu yüzden düzenli diş kontrolüne gitmek çok önemlidir. Bu şekilde en az maliyetle dişler tedavi edilmektedir. Aynı zamanda da insanın daha az canı yanmaktadır.

Diş Hekimine Kaç Ayda Bir Gidilmeli?

Diş problemi yaşayan insanlar çok sık diş hekimine gitmelidir. Bunun dışında genel olarak altı ayda bir diş hekimi kontrolüne gitmek gerekmektedir. Aynı zamanda bu tartışmalı bir konu oluşturmaktadır. Çünkü tam olarak ortak bir karar verilmemiştir. Bazı uzmanlar altı ayda bir kontrol yeterli diyorken bazı uzmanlar bunun gerekli olmadığını söylemektedir. Aslında baktığımızda insanların dişlerinde dönem dönem riskler olmaktadır.

Örneğin yirmilik dişin çıkması gibidir. Bu dönemlerde insanlar diş hekimi kontrolüne başvurmaktadır. Çocuklar çok fazla tatlı tüketmelerine bağlı olarak dişleri daha kolay çürüyebilmektedir. Bu yüzden de senede en az bir kez kontrole gitmesi gerekmektedir. Yaşa ve farklı faktörlere bağlı olarak kaç ayda bir gidileceği farklılık göstermektedir.

Diş Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler

İnsanlar diş sağlıklarını korumak için dikkat etmelidir. Diş sağlığını korumak için insanların yapması gereken unsurlar vardır.

Bu unsurlardan bazıları şunlardır:

  • Her yemek sonrası dişlerini fırçalamaları gerekmektedir. Bu şekilde oluşan bakterilerin gitmesini sağlayabilirsiniz.
  • Aynı zamanda gece yatmadan önce de dişlerin fırçalanması gerekmektedir.
  • Akşamları yatmaya yakın süt içmek gerekmektedir. Bu da ağızdaki asitlerin azalmasını sağlamaktadır.

Bunlara dikkat ettiğimizde dişlerimiz daha sağlıklı olacaktır.

Diş Çürüğünden Nasıl Korunur?

Diş çürüğünden korunmanın en önemli şartı dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıdır. Bu şekilde dişlerde bakteri birikimi engellenmiş olur. Aynı zamanda da diş taşlarının oluşmasını engeller. Bunun yanında diş kontrollerinin aksatılmaması gerekir. Bunun sayesinde dişlerde herhangi bir problem varsa erkenden teşhis edilmesini ve tedavisini sağlar.