Omuzların ve omurganın dik durmasına yardımcı olan sırt korsesi, bunun yanı sıra kamburluk gibi rahatsızlıkların önlenmesi ve iyileşmesi konusunda da destek olan bir korse modelidir.

Dik Duruş Sırt Korsesi Nedir?

Kamburluk önleyici özelliği bulunan dik duruş korsesi, sırtta meydana gelen ağrıların hafiflemesi konusunda yardımcı olmaktadır. Günümüzde birçok insan duruş bozuklukları nedeniyle sırtında meydana gelen ağrılardan şikayetçi olmaktadır. Dik duruş korseleri omurganın düzelmesine ve omuzların vücut hizasında dengeye gelmesine destek olur. Bu şekilde zaman içerisinde ağrıların hafiflemesini sağlar. Bu korseler 9 adet manyetik balenden oluşmaktadır. Manyetik balenler ağrıların azalmasın konusunda oldukça faydalı olurken aynı zamanda korsenin daha esnek olmasını ve hareketleri kısıtlamaması sağlamaktadır. Omuzların daha dik durmasını ve buna bağlı olarak fit gözükmeye, boyun normalde daha uzun durmasına olacak tanımaktadır. Kambur duran kişiler düz durduklarında daha uzun gözükebilmektedir.

Dik Duruş Korsesi Ne İşe Yarar?

Gün içinde yaptığımız yanlış bir hareket, ağır kaldırmak gibi eylemler sırtta ya da bel bölgesinde ağrının oluşmasına neden olabilmektedir. Kamburluk önleyici sırt korsesi beli sıkı bir şekilde sarar ve aynı zamanda omuzların aynı hizaya gelmesine yardımcı olur. Duruş bozukluğu gibi problemlerin ortadan kalkmasına destek olarak ağrıların azalmasına yardımcı olur. Bunun yanında kamburluğun önlenmesi gibi etkileri de bulunmaktadır. Omurgadaki öne, sağa ve sola doğru eğimler birtakım rahatsızlıkların oluşmasına yol açabilmektedir. Bu tarz durumlar genel olarak gelişim çağında ortaya çıkar ve bu nedenle mutlaka önlenmelidir. Dik duruş korseleri kamburluk gibi soruların engellenmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanında sırtta çeşitli nedenlerden dolayı oluşan ağrılarında hafiflemesine destek olur. Kasların kuvvetlenmesine ve güçlenmesine etki eder. Vücudun daha az hareket etmesini engellemek yerine ve daha aktif bir hale gelmesine destek olur.

Sırt Koresi Nasıl Kullanılır?

Kamburluğu önleyen ve dik durmaya yardımcı olan sırt korselerinin kullanımı günlük hayatta size zorluk çıkarmayacak şekilde uygulanabilmektedir. Kıyafetlerin altına rahatlıkla giyilebilen bu korseler ince ve esnek kumaşlardan elde edildiği için herhangi bir şekilde belli olmamaktadır. İstenilen etkinin oluşması için yaklaşık olarak 20-21 gün kullanılması önerilmektedir. Bu süre kişinin rahatsızlık durumuna göre ve kullanım amacına göre uzayabilir ya da kısalabilir. Üzerinde bulunan aparatlar sayesinde korse kişinin vücuduna göre ayarlanabilmektedir. Bel bölgesini tamamen saran bu korse aynı zamanda bu bölgedeki fazlalıkların toparlanmasına destek olur. Kullanım sırasında egzersiz yapıldığında daha etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.

Dik Durmak İçin Dik Duruş Korsesi Aparatı Kullanıcı Yorumları

Son zamanlarda pek çok kişinin tercihi haline gelen dik durmaya yardımcı olan dik duruş aparatı yorumları incelendiğinde kullananların genel olarak dik durmak, sırt ağrılarını hafifletmek ve kamburluk önlemek için aktif bir şekilde kullandığı gözlemlenmektedir. Sizler de bel ve sırt ağrılarınızın hafiflemesini sağlamak için bu korselerden yardım alabilirsiniz. Böylece gün içerisinde daha rahat hareket edebilir ve kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz.