Denizcilik sektörü, çalışma şartları bakımından diğer alanlardan ayrılır. Uzun süreli seferlere çıkan gemi çalışanları, farklı ülkelerin limanlarını ziyaret ederek iş deneyimi kazanır. Gemi iş ilanları farklı pozisyonlarda çalışma imkanları sunar. Geminin farklı alanlarında yeteneklerinize göre çalışabilirsiniz. Gemi kaptanı, aşçı, aşçı yardımcısı, bulaşıkçı ve teknisyen gibi farklı uzmanlıklara sahipseniz denizcilik sektöründe çalışabilirsiniz. Genel olarak tatmin edici maaşlar sunan açık pozisyonları yeteneklerinize ve becerilerinize göre değerlendirebilirsiniz. Denizcilik sektörü iş ilanları bölümünde yer alan aday kriterleri çalışılacak pozisyona göre farklılık gösterir. Teknik kısımda çalışmak isteyen isteyen adayların makine ve elektronik bilgisi olması önemlidir. Ayrıca, deneyim süreleri ve referanslar, işe kabul sürecinde sizlere yardımcı olur. Denizcilik sektörü için iş başvurusu yapmadan önce dikkatli düşünmeniz gerekir. Aylarca gemi yolculuğu yaparak çalışacağınızı düşünerek başvuru yapabilirsiniz. Gemi işleri genellikle belirli aralıklarla olduğu için dönemsel iş olarak değerlendirebilirsiniz.

Gemi İş İlanları

Denizcilik firmaları, uzun seferleri gerçekleştirecek kaptan ve gemi elemanlarına her zaman ihtiyaç duyar. Yük taşıma gemilerinin seferlerini başarıyla tamamlamasında gemi adamlarının katkısı büyüktür. Mürettebat için açılan iş ilanları arasında vasıflı ve vasıfsız adaylarla şans verilir. Gemi elemanı iş ilanları doktor, aşçı, teknik personel, kaptan ve temizlik görevlisi gibi farklı pozisyonlar için adaylar arar. Gidilecek limana göre 2-3 veya daha fazla süren aylık yolculuklarda geminin sorunsuz çalışmasını sağlayacak personellere ihtiyaç duyulur. Mürettebatın ihtiyaçlarını karşılayacak aşçı, aşçı yardımcısı ve doktor unvanlarına sahip kişiler gemi personelinde yer alır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan denizcilik firmalarının ilanları değerlendirerek denizci olabilirsiniz. İşverenin istediği özelliklere sahip olan adaylar, pozisyon türüne göre çeşitli mülakatlardan geçirilerek işe kabulleri gerçekleşir. Uzun süre yolculuk yaparak çalışmak isteyenler için ideal seçeneklerden biri olan gemi iş ilanları, yüksek maaş olanaklarıyla ön plana çıkar.

Kamarot Nedir?

Sefere çıkan her gemide ihtiyaç duyulan kadrolar arasında kamarot pozisyonu yer alır. Yolcu ve yük gemilerinde hizmet yapan kişiler kamarot olarak adlandırılır. Gemi adamı olarak bilinen kamarot pozisyonu için çeşitli yeteneklere sahip olmak gerekir. Çalışılan gemi türüne göre gemi adamlarında aranan özellikler farklılık gösterir. Bu pozisyonda çalışanlardan geminin temizliği, yemek servisi ve bulaşık yıkanması gibi işler beklenir. Geminin düzenini ve temizliğini sağlayan kamarotların ilkokul mezunu olması yeterlidir. Gemi adamı olabilir belgesini alan herkes bu pozisyona başvuru yapabilir.