Uygulamamamızın en başında bir korsan karakteri yaratmanız gerekiyor. Karakterinizin saçını, şapkasını, sakalını ve ten rengini kendiniz belirleyebilir, ortaya mükemmel bir karakter çıkarabilirsiniz. Yarattığınız bu karakteri korsan gemisinin başına geçirerek güvenli denizlerde korku saçabilirsiniz. Özellikle İngiliz Donanmasının bulunduğu alanlarda harika bir performans sergilemeli ve bütün gemileri yok etmelisiniz.

Rotanızı belirleyerek gideceğiniz yerdeki kaynakları görebilir ve saldırdığınız gemilerde ki malları ganimet olarak alabilirsiniz. Aldığınız bu ganimetler sayesinde büyük bir servet sahibi olabilirsiniz. Sahip olduğunuz malzemeleri ticaret ülkelerinde satabilir, geminize yeni ekipmanlar ve özellikli toplar alarak daha güçlü donanmalara sahip olabilirsiniz.

Deniz Savaşı oyununda elinizden geleni yaparak geminizi kontrol altında tutmalısınız. Gemiyi sürmek ve kontrol etmek için ( Yön İmgeleri ) kullanmak zorundasınız. Bu imgeler sayesinde İngiliz Donanmalarının tehlikeli toplarından ani manevralar yaparak kurtulabilirsiniz. Manevra yaparken etrafınızda bulunan ufak kaya parçalarına dikkat etmeli ve onlara çarparak aracınızın hasar almasını önlemelisiniz. Savaş geminizde toplamda ( 4 ) çeşit top bulunmaktadır. Bunları yerine göre kullanmalı ve cephanenizi savaşta temkinli kullanmalısınız.

Ani saldırılara karşı her an tetikte olarak düşmanlarınıza göz dağı vermelisiniz. Topları ateşlemek ve düşmanlarının gemisini denizin dibine yollamak için ( Mouse ) kullanmanız gerekiyor. Bu kontrole ( Sol Tıklayarak ) harika bir atış yapabilir ve karşı gemiyi paramparça edebilirsiniz.

Attığınız topun hızını belirlemek için ( Sol Alt ) köşedeki simgenin dolmasını beklemelisiniz. Gemi Oyunları arasında belki de en uzun serüvene sahip olan bu uygulamada yok ettiğiniz gemi sayısı kadar ekstra altın kazanırsınız. Daha büyük bir donanmaya sahip olarak büyük bir gemi bile satın alabilirsiniz.