DASK deprem sigortası en önemli ve zorunlu olan sigortaların başında gelmektedir. Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem sigortasını zorunlu bir hale getirmiştir. Bu durum özellikle 1999 Marmara Depreminden sonra daha da önemli bir hal almıştır. Çünkü 99 Marmara depreminde hasar ve kayıplar çok fazlaydı. Bu sigorta sayesinde, vatandaşların konutları güvence altına alınmaktadır. Tam da depremden bir yıl sonra kurulmasıyla, günümüzde de zorunluluğunu devam ettirmektedir.

DASK kurulumu 2000 yılında olmuştur. Ancak çoğu kişi, DASK ve konut sigortasını birbiriyle karıştırmaktadır. Bizler Ata Brokerlik olarak, sizlere DASK ve konut sigortası hakkında merak ettiğiniz pek çok noktayı açıklayacağız.

DASK kurumunun pek çok amacı ve çalışması bulunmaktadır. Tekniklerine ve kurallarına uygun olarak yönetilen bir kurumdur. Bu kurum içerisinde 7 kişilik bir heyet bulunmaktadır. Deprem anında ve sonrasında evinizde meydana gelebilecek hasarları, önceden güvence altına almak için DASK yaptırmanız gerekmektedir. Ata Brokerlik, sizlere bu noktada pek çok hizmeti bir arada sunmaktadır.

DASK – DEPREM SİGORTASI NEDİR?

DASK deprem sigortası zorunlu bir sigortadır. Bütün konutlarda DASK’ın olması gerekmektedir. Deprem sonrasında meydana gelebilecek bütün hasarları teminat altına almaktadır. Yangın, tsunami, maddi zararlar ve hazırlamış olunan poliçe kapsamındaki bütün teminatları içerisinde barındırmaktadır. Eğer DASK poliçeniz varsa, kısmi ya da tamamı olsun, binanızın bütün zararı karşılanmaktadır. Teminatların da nakit bir şekilde karşılandığını söylememiz gerekiyor.

Ülkemiz, coğrafi gereği, deprem bölgesinin içerisinde bulunmaktadır. Depremden korkmak yerine, onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Peki, ama bunu nasıl yapacağız? DASK ile binanızı koruma altına alabilirsiniz. Ülkemizde meydana gelen 60 yıl içerisindeki doğal afetlerin hemen hemen hepsi, deprem yüzünden meydana gelmektedir. Bu da bizlerin depreme karşı iyi bir önlem almamız gerektiğini ortaya koymaktadır. DASK sigortasının pek çok amacı bulunmaktadır. Ata Brokerlik olarak bu amaçlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bütün binaları depreme karşı güvence altına almaktadır.
  • Maddi hasarları paylaşarak, vatandaşları korumaktadır.
  • Depremden kaynaklı oluşabilecek maddi ve manevi hasarları fon içerisinde toplar.
  • Ülkemizde sağlıklı binaların oluşmasında büyük bir rol üstlenir.
  • Sigorta bilincinin gelişmesini sağlayarak, vatandaşları bilgilendirir.

DASK – DEPREM SİGORTASI ZORUNLU MUDUR?

DASK deprem sigortası işleminin zorunlu olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemiz açısından deprem kaçınılmaz bir coğrafi olaydır. Bu sebeple depreme karşı önlemlerimizi alarak, sanki her an deprem olacakmış gibi, hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Aslında bu da DASK’ın nende bu kadar zorunlu olduğunu ortaya koymaktadır.

Ülkemizce büyük hasar aldığımız 1999 depreminde çok büyüktür. Bu noktada hasarın büyüklüğünü göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Eğer DAKS sigortasını yaptırmadıysanız, meydana gelebilecek herhangi bir hasarda bu yardımdan yararlanamazsınız. Aynı zamanda DASK olmayan eve elektrik, su ve doğal gaz bağlatılamayacak. Bu noktaları göz önünde bulundurarak yaptırmanız gerekmektedir. Aslında DASK sigortasının zorunlu olduğunu bu şekilde söyleyebiliriz. DASK sigortasında teminat dışında kalan bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Enkazı kaldırmak için meydana genle masraflar,
  • Ölüm dâhil bedeni olan tüm hasarlar
  • İşlerin durdurulması
  • İş yerlerinin kâr kaybı yaşaması
  • Kiranın ödenememesinden dolayı meydana gelen hasar kaybı
  • Taşınan mallara karşı meydana gelen hasarlar

DASK – DEPREM SİGORTASI FİYATLARI

DASK deprem sigortası fiyatları olarak incelediğimizde çeşitli şekilde fiyatlandırabilmektedir. Çünkü fiyatların farklılaştırılmasındaki en temel sebep bölgenin risk grubunda olmasından kaynaklanmaktadır. Bir alan ne kadar deprem risk bölgesinde olursa, bu durumda ödeyeceği sigorta miktarı o kadar artacaktır. Ancak tam tersi olduğu durumlarda ise, sigorta miktarı o kadar çok olmayacaktır.

DASK fiyatlandırılmasında Ata Brokerlik firmamızdan destek alabilirsiniz. Uzmanlarımız sizin için en uygun fiyatlandırmayı sunacaklardır. Bu noktada alabileceğiniz en doğru hizmeti sizlere sunacağımızdan emin olabilirsiniz.