Şimdi tatil zamanı ve çiftlerin en büyük sorusu en güvenilir tatil ve balayı yeri neresidir? Phuket adası tüm hazırlıkları yapıldı ve Covid sonrası çiftleri bekliyor. Milyonlarca turistin gittiği Tayland şimdide sizi bekliyor. Ve Tayland için hem tatil, hem balayı ve hemde kültürel turlar yapabilirsiniz.

Hem Ucuz Hemde Tarihi Ülke Tayland

Tayland, resmi adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam ‘dır. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok ‘tur. Komşuları batıda Burma (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ülkeleri ile bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.

Tayland 513.120 km² yüzölçümü ile Dünya’nın en büyük 51. ülkesidir. Nüfusu ise yaklaşık 67 milyondur ve bu Tayland’ı Dünya’nın en kalabalık 20. ülkesi yapmaktadır.

Ülkenin resmi dili Taycadır. Nüfusun % 95 lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır.

Tayland Şehirleri

Dünyanın önemli şehirlerinden olan Tayland yılda milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Ayrıca uzmanlar tarafınfan dünyanın görülmesi gereken ülkelerinin başında gelmektedir.

Phuket Adası

Phuket, eskiden batı dilinde Tha-Laang, Talang veya Junk Ceylon olarak bilinen Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’ın Dünyaca ünlü Turizm adası. Başkenti Phuket City’dir. Phuket Uluslararası Havaalanına sahip olan Phuket ‘e Dünya’nın her yerinden özellikle Batılı Turistler akın etmektedir. Phuket balayı Turları çiftlerin en fazla tercih ettiği yerlerden biridir. Adanın en ünlü ve kalabalık plajı ise batı kıyısında bulunan Patong plajıdır.

Pattaya

Pattaya, Tayland‘ın önemli şehirlerinden biridir. Başkent Bangkok‘un yaklaşık 165 km kadar güney doğusunda ve Tayland Körfezi kıyısında yer almaktadır. Şehir, idari bakımdan Chonburi iline bağlı olmasına rağmen, kendi kendini yöneten özel belediye statüsüne sahiptir. Kelime anlamı, “Güney Batı Munson Rüzgarı” anlamına gelmektedir.

Koh Samui

Koh Samui, Tayland Körfezinde karaya yaklaşık 15 km mesafede yer alan bir adadır. 247 km² büyüklüğündeki Koh Samui Adasında yaklaşık 48.000 kişi yaşamaktadır. Koh Samui takımadalarının en büyüğü olan Ko Samui‘nin komşuları Ko Pha Ngan ve Ko Tao adalarıdır. Ayrıca Ang Thong Deniz Milli Parkına da yakın bir mesafededir.

Bangkok

Bangkok, Tayland ‘ın en büyük şehri ve başkentidir. Şehrin Taycadaki tam resmi ismi “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”tir. Uluslararası alanda şehrin ismi olarak Bangkok kullanılırken, halk arasında şehrin ismi Krung Thep (Melekler şehri) olarak kullanılır. Resmi alanlarda ise, meselâ otomobil plakalarında Krungthep Mahanakhon olarak kullanılmaktadır.

“Tayland ‘a gitmek için her zaman bir nedeniniz mutlaka vardır” daha fazla bilgi ve rezervasyon için www.phuket.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.