Elif Demir

Küçükken bir bez bebeğim vardı, teyzem almıştı. Mavi elbiseli, şirin mi şirin bir kızdı. Ayşe’ydi adı. Annemin makyaj takımıyla Ayşe’ye makyaj yaptığımı hatırlıyorum. Daha başka oyuncak bebekler de aldı annem, ama ben en çok onu seviyordum. Bizim zamanımızda bu kadar çeşit yoktu. Kardeşime ise oyuncak araba alınırdı, şu anda otuz yaşında ve şık bir otomobili var.

Oyuncak bebek kız çocuklarının anne olmayı taklit etmelerini sağlayan, çocukluğumuzun en masum parçası. Evin içinde gezdirilir, bahçeye çıkarılır, saçları taranır, hatta yemek yedirilir. Özellikle gerçek bebek görüntüsünde olan, bebek oyuncakları tam da bu işe yarar.

Daha küçük çocuklar için çok eğitici oyuncaklar var. Çocukların matematiksel şekilleri öğrenmesine yardımcı olanlar, legolar, konuşan oyuncaklar, pek çok çeşit var. Renkli, albenili olan bu oyuncaklar çocukların eğlenerek öğrenmelerine vesile oluyor. Fisher price ve Playskool gibi kaliteli markalar harika bebek oyuncakları üretiyorlar.

Bazen bir oyuncakçı gördüğümde şimdiki nesillerin ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum. O kadar çok çeşit var ki. Bizim zamanımızdaysa çeşitler sınırlıydı, ama onlar bizim için çok değerliydi. Şimdiki çocukların çok fazla alternatifleri var, bilgisayar oyunları, televizyon kanalları.

Çocuğunuza bir iyilik yapın ve zeka gelişimine yardımcı olacak oyuncaklar alın ona, hayal gücünün gelişmesini sağlayan. Ve ne olur bütün gün bilgisayar başında oturmasına izin vermeyin, akşama kadar televizyon izlemesin, dışarı çıksın, apartmanınızın bahçesi varsa bahçede oynasın, ayağı toprağa değsin, ağaçlara tırmansın, eğer bahçe uygun değilse onu parka götürün, koşsun, oynasın. (Advertorial)