CHP İzmir İl Gençlik kolları "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarına çarpıcı bir fotoğraf sergisi ile katıldı.

Konak ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sergide konuşan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, “Ne istedin de vermedik?” Diyenlerin FETÖ ile ilişkisi olmuyor da, “FETÖ ile iş yapmayın, devleti FETÖ’ye peşkeş çekmeyin” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ mu FETÖ’cü oluyor” diye sordu.

“AKP’lilere sesleniyorum” diyen Uyan, “Sizin siyasi partinizde bu memleketin gençliğinin ahı var. Çünkü döneminizde sınav soruları çalınarak FETÖ’ye verildi. Sizin döneminizde, FETÖ üyeleri sınavsız devletin kadrolarına yerleştirildi. Emniyeti, orduyu cemaatlere biz teslim etmedik. ‘Biz size teslim etmeyin’ dediğimizde “hoca efendimize laf söylemek vatana ihanettir” diyen AKP milletvekiliniz. Onları görüp, bakacaksınız ardından bizi FETÖ’cü olmakla suçlayacaksınız. 30 yıl önce tarikat ve cemaatlere alınan genç çocukların ‘30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyet’e karşı ayaklanacaklar’ diyen Uğur Mumcu’nun ahı var” ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerine ülkeyi teslim edenleri hesap vereceğini ifade eden Ozan Uyan, “Biz sizi dünde uyardık, bugün de uyarıyoruz. Dün, FETÖ’ye teslim ediyordunuz, bugün başka cemaatlere teslim ediyorsunuz. İzin vermeyeceğiz. CHP gençlik örgütlere olarak söz veriyoruz. FETÖ’ye ve terör örgütlerine yaltaklık yapanlar, terörle görüşenler, pazarlığa oturanlar bu ülkede seçim yoluyla hesap verecekler. Hesap sormazsak, terör örgütlerinden temizlemezsek, sizi iktidardan düşürmezsek bugün aldığımız nefes haramdır” ifadelerini kullandı. Uyan, “FETÖ’nün siyasi ayağını genel başkanımız açıkladı, bende açıklıyorum. Siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu söylüyorum, tutuklamaz, içeri atmazsanız namertsiniz” diye konuştu.