Mart’ın 31’inde yapılacak yerel seçimler için askıya çıkan seçmen listesinde tespit edilen binlerce usulsüz seçmen kayıtlarına ilişkin tartışma sürüyor.

Seçmen usulsüzlüklerinin yaşandığı kentlerin başında gelen illerden Urfa’da binlerce ikametgah silinirken, dışarıdan taşıma yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, seçime şimdiden şaibenin karıştığını dile getirdi.

‘EN ÇOK USULSÜZLÜK BÖLGEDE YAŞANIYOR’

En çok usulsüzlüklerin bölge kentlerinde görüldüğüne dikkat çeken Cidir, seçimler öncesi hayali seçmen listelerinin piyasada dolaştığını, bu durumun aydınlatılması için Meclis’te muhalefet partileri tarafından araştırma önergesinin verildiğini ancak AKP ve MHP oyları ile bu önergenin reddedildiğini hatırlattı. Önergenin reddedilmesi ile seçimlere şimdiden şaibe karıştı. Bu hilelere başvuranlar hakkında her hangi soruşturma var mıdır?” diye konuştu.

‘KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK’

Hilelerin yapıldığı iller arasında Urfa’nın ilk sıralarda olduğunu vurgulayan Cidir, şöyle devam etti:

“Kentimizde binlerce seçmenin yerinin değiştirildiği, binlerce seçmen kaydırmasının yapıldığı yönünde haberler alıyoruz. Buna ilişkin parti olarak gerekli girişimlerde bulunduk ve önümüzdeki dönemde bu girişimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız.” “Korkunun ecele faydası yok” diyen Cidir, yerel seçimlerin AKP ve MHP için hüsranla sonuçlanacağını savunarak, şunları ifade etti: “AKP-MHP için ateş bacayı sardı. Korkunun ecele faydası yok. Hilelerle entrikalarla milletin tercihine ve düşüncelerine gem vurmak bize yakışmamalı. Hele hele ben inançlıyım diyenler bir başkasının hakkını çalmak doğru değildir. CHP olarak bu tür ihlallere karşı üzerimize düşeni yapıyoruz.”

‘HALKIN AKP’YE GÜVENİ KALMADI’

Halkın AKP’ye güveni kalmadığını sözlerine ekleyen Cidir, bu yüzden bu tür seçim hilelerine başvurduğunu söyledi.

AKP’nin MHP’ye, MHP’nin ise AKP’ye ihtiyacı olduğunu belirten Cidir, bu iki kutbun aralarındaki tüm kavgaları bırakıp “Ülkede beka sorunu var” diyerek bir araya geldiğini hatırlattı. Türkiye’de bir beka sorunu olmadığını dile getiren Cidir, Türkiye’de AKP ve MHP’nin sorunu olduğunu ifade etti. Yurttaşların kimsenin baskısı altında kalmadan düşüncelerini sandığa yansıta bilmesi gerektiğini belirten Cidir, maalesef son 10 yıldır ülkede böyle bir şeyin olmadığını yapılan politikalarla gördüklerini vurguladı.

‘DEMOKRATİK BİR SEÇİMDE AKP KAYBEDER’

Mevcut siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşmen gördüğünü söyleyen Cidir, şunları dile getirdi:

“AKP iktidarı Türkiye’de yaşayan herkesi çok kalın çizgiler ile ayırmış, kamplaştırmış ve ötekileştirmiştir. Milletin üzerinde çok ciddi korku salmış durumda. Hal böyle olunca vatandaşlar hür iradesi ile kendi düşüncesini sandığa yansıtamıyor. Böyle olunca da işsizlik korkusu, iş insanı ise iflas etme korkusu yani genel anlamda herkesin üzerinde bir korku var. Türkiye’de bir korku imparatorluğu yaratılmış durumda. Eğer Türkiye’de demokratik bir seçim olsa inanın AKP’nin alacağı oy oranı yüzde 25’in altında oy alır.”

‘ADAYIMIZ SABAHATTİN CEVHERİ’DİR’

Bu dönemde ideolojik düşüncelerini bir kenara bıraktıklarını ve bu doğrultuda seçim çalışmalarına başladıklarını anlatan Cidir, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dili, dini, ırkı, mezhebi ve düşüncesine bakılmaksızın ‘ben Urfa için varım, ben Urfa’da hizmet gömleğimi giyiyorum’ diyorsa buyursun gelsin kapımız ardına kadar açık. 31 Mart yerel seçimlerinde Urfa’nın kaderini ciddi manada değiştire bilecek ve 40 yıla yakındır Urfa’da aynı zihniyetin hizmet anlayışına dur diye insan var. CHP Urfa İl Teşkilatı olarak adayımız Sayın Sabahattin Cevheri’dir ve örgüt olarak desteğimizi sunuyoruz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı