Chelsea'nin Edin Dzeko ve Emerson Palmieri için 44 milyon Poundluk  ( bonus olarak 13.2 milyon Pound) teklifi Roma tarafından kabul edildi. Maviler önümüzdeki hafta transfer dönemi kapanmadan önce iki oyuncuyu da Stamford Bridge’e getirmeyi ümit ediyor.

Roma ile anlaşan Chelsea’de Palmieri ile görüşmeler görece daha kolay olsa da, Dzeko’yu Premier Lig'e geri dönmeye ikna etmek zorunda kalacaklar. Çünkü Boşnak yıldız alacağı oyun süresi konusunda güvence istiyor. Chelsea’nin daha önceki transfer politikasıyla karşılaştırıldığında 31 yaşındaki oyunculara en fazla 1 yıllık sözleşmeler teklif edilmesine karşın bu kuralı bir seferlik bozarak golcü futbolcuyu ikna etmek için en az 2020 yılına kadar bir sözleşme sunulması öngörülüyor.

Chelsea, Álvaro Morata’nın iş yükünü hafifletmek için bir süredir forvet arıyor. West Ham’lı Andy Carroll’I ilk olarak gündemine alan kulüp, oyuncunun bu ay başında ayak bileği sakatlığı yaşaması sonrasında bu transferden vazgeçmişti. Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile iki kez karşılaşan Londra ekibinin menajeri Antonio Conte kendilerine iki gol atan Dzeko’ya hayranlığını gizleyememiş ve forvet oyuncusunun sezonun ikinci yarısında kendilerine katılmasını istemişti.

2011 ve 2016 yılları arasında Manchester City'de oynayan ve daha sonra Serie A ekibine katılan Dzeko, geçen sezon Serie A Altın Ayakkabı ödülünü kazandı ve bu sezon geride kalan maçlarda 19 maçta forma giyip dokuz gol attı.

Emerson Palmieri, 2015 yılında Roma'ya katılan Brezilyalı bir sol bek oyuncusudur ve başlangıçta takıma kiralık olarak katılmıştı. Palmieri’nin, Stamford Bridge’e Marcos Alonso'ya yedek olarak getirilmesi düşünülüyor.

Chelsea anlaşmanın bir parçası olarak Michy Batshuayi'ye kiralık olarak teklif etti, ancak Roma bu transfer döneminde  ayrılması durumunda Dzeko'nun yerine geçebilmek diğer olasılıkları araştırıyor. En güncel transfer haberlerini ve maçlara açılan en yüksek oranları ve üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.