İnternetin ortaya çıkışı ile birlikte insanların ilk yaptığı şey internet üzerinde gruplarla bir araya gelerek Görüntülü Sohbet yaparken ne kadar gerçekçi olabildiklerini görebilmekti. Birçok insan yazılı chat programları ve chat siteleri ve birçok yerde toplanmaya başladılar. Böylece ortaya yazılı sohbet ortaya çıktı. Bunun türleri mirc, sohbet, java, gibi sohbet örnek verilebilir. Birde anlık mesajlaşma proğramları var. Onlarda arkadaşlıkların ilerlediği dönemden sonra ikincil olarak kalıcı arkadaşlıkların paylaşıldığı bir platform idi. Bunlara örnek verecek olursak msn, Messenger, skype gibi.

Yazılı sohbete örnek verdikten sonra birazda kameralı sohbete değinelim. İnsanlar neden daha fazla aramaya başladılar buna değinelim. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte text chat yerini biraz daha görselliğe yani msn de yapılan Görüntülü sohbet tarzı platformlara bırakmaya başladı. İnsanlar tanımadıkları kişilerle birde kameradan görüp tanışma faslına vs. girmeden tanışsam mı tanışmasam mı gibi kararları direkt alabiliyorlardı. Buda kameralı sohbet olayını çıkardı. Şimdilerde görüntülü sohbet siteleri o kadar çok ki hem farklı tarz da işliyorlar hem de birçok alternatife sahip olabiliyorlar. Daha bunun gibi görüntülü hizmet sağlayan birçok site mevcut. Bu siteleri kullanırken kameranıza ihtiyaç duyarlar, yarıca mikrofon olması işi daha da eğlenceli hale getiriyor. Bu sitelerde kesinlikle kişisel bilgilerinizi paylaşmamanızı oda kiralama, süre satın alma gibi durumlar için kredi kartınızı kullanmamanızı tavsiye ederim. Görüntülü konuşma siteleri dışında şimdilerde popilaritesini kaybeden arkadaşlık siteleri d  görüntülü sohbet servisini kullanıcılarına sunmaya başladılar. Bunlardan siber alem, yonji, twoo gibi sitelerdir. Görüntülü sohbet siteleri insanlar için özel konuları konuşabilecekleri günlük hayatta konuşma fırsatı bulamadıkları özel sohbetleri yapmak için kullanabilirler. Görüntülü sohbet platformlarının en önemli özelliği gerçek hayatta konuşma fırsatı bulmadığımız özel sohbetlerin konuşulabildiği mecralar olmasıdır. Bu iletişim platformları aracılığıyla insanlar tanımadıkları kişilerle günlük hayatta konuşmayacakları ancak konuşmak istedikleri özel konuları konuşabilirler. Kadın ve erkek iletişiminin özgürce kurulabildiği çok özel platformlardır. Görüntülü sohbet siteleri. Bu nedenle canlı sohbet sitelerinde görüntülü konuşma sesli konuşma, ya da yazışma gibi seçenekleri insanlar karşı cinsle iletişime geçmek için kullanmalıdırlar. Örneğin bir erkek bir bayanla konuşmak için gerekli olan konuları görüntülü sohbet platformlarını kullanarak öğrenebilir ya da bu alanda pratik yapabilir. Görüntülü sohbet platformlarından en yüksek verimi ve memnuniyeti almak için yapılması gerekenlerden bir tanesi de günlük yaşam içersinde insanların edindiği davranış kodlarını bir kenara bırakıp özgürce hareket etmeleri gerektiğini kendilerine hatırlatmalarıdır. Bu sayede konuşurken karşı cinsle aralarında kurulan sınırlar ortadan kalkar. Bu sınırların ortadan kalkması ile de çok rahat ve zevkli sohbetlere başlanabilir. Sohbetten zevk almak görüntülü sohbet platformlarında bu düşünce tarzı mutlaka benimsenmelidir, aksi takdirde günlük yaşam içersinde sıkıcı ve zevksiz sohbetleri görüntülü sohbet odalarında da yapmak zorunda kalırız.  Görüntülü sohbet sitelerini kullanırken bu meseleler mutlaka değerlendirme kapsamında bulundurulmalıdır. Böylece görüntülü sohbet platformlarının sıcak ve zevkli dakikalarından bir pay almak mümkün olmayacaktır.

Görüntülü Sohbet ve sesli sohbetin avantajlarından bir tanesi gerçek yaşamdaki sohbetlerin bir yansımasını sınmalarıdır. Bu yansımalarda gerçek hayattaki sohbetten farklı ve zevkli olan tek nokta konuşulacak konularda bir sınırlama olmayışıdır. Yani sınırsız sohbetlerin keyif ve sıcaklığını sadece görüntülü sohbet aracılığıyla bulabiliriz. Tüm bu ayrıntıları göz önünde bulundurduğumuzda görüntülü sohbetin sınırsız zevk ve eğlencesinden yararlanabilirsiniz. Sizde görüntülü sohbet eğlencesini yakalamak için daha fazla beklemeyin ve buradaki yerinizi alın.